Bayram sonrası Tekirdağ a döndüğümde ilk olarak bayramdan önce attığım bariyeri zımparaladım.Elimden geldiğince yoklama macunu çektim ama tam başarı elde edilmedi.
En doğru iş kaba macundan sonra ilk dolgu düzeltmelerini yaparken bir profesyonel yardım almak olabilirdi. Gene de geç kalınmış değildi ,Tekirdağ snayi deki birçok boyacıyı dolaştıktan sonra en iyi macun atan benim diyerek devam ettim. İşleri o kadar çok muş ki maallesef yapamazmışlar.
Hüseyin usta ile birlikte terazi ve gönye yardımıyla su kesimi hattını işaretledikten sonra maskeleme bandını yapıştırıp ilk kat zehirli astarını sürdüm. Bu ara Halil abiyi arayarak ertesi gün öğlenden sonraya arkadaşı olan vinççiyi haberdar etmesini , Devekuşu-2 yi ters durmaktan kurtarıp yere ayak bastıracağımızı bildirdim.

Bu arada bir yandan da direkleri hazırlamaya çalışıyorum. İki direk iki bumba bir de açevela toplam 5 adet direk hazırlanacak

Öglenden sonra Halil usta vinç operatörü ile birlikte geldi. ve Devekuşu-2 yi tersine, pardon düzüne çevirdik. Nasıl çevirdik? iş bittiğinde kendimi sıkmaktan tüm kaslarım ağrıyordu. Sanki üzerimden kamyon geçmişti.
Pazartesi gününe kadar mola
Pazartesi içerde çalışmaya başlayacağım. ilk iş fletleme, sonrası ; ben de bilmiyorum.