10 günlük çalışmanın sonunda;
12 Haziranda kontraplakların gelmesi ve perdelerin kesilmesiyle başlayan Devekuşu-2 nin yapında sırasıyla üzerinde çalışacağım tezgahı yaptık.

Tezgahın üzerinde baş-kıç hattını işaretleyerek planda öngörülen şekilde perdelerin yerlerini belirledik. Perdeleri dik olarak işaretlediğimiz yerlere yerleştirdikten sonra ince çıtalarla perdeleri birbirine ölçülerini defalarca kontrol ederek sabitledik ve teknenin formu belirginleşti.

Pazar gübü Devekuşu nu bağlı olduğu Hoşköy den Tekirdağa getirdim. Kumbağ burnunda yakalandığım sağnak yağmurda iliklerime kadar ıslandım. Devekuşu artık Tekirdağ balıkçı barınağında . Hem benim barınma ihtiyacımı çözüyor hem de yeni sahibini bekliyor.
Alt paneli 12 lik kontradan kesmeden önce kontraları birbirine eklemek için eklenecek yerlere Tepside 10 cm boyunda 6 mm lik çentikler açarak ekleme işlerini tamamladık,

sıra iki parçadan oluşan alt parçayı perdelerin üzerine koymaya geldiğinde ilk duvara tosladım. Perdeler in üzerine yerleşen alt panelleri toplayamıyordum. Cem Gür korsanı arayarak bilgi desteği aldıktan sonra ertesi gün tekrar denemem de panaller oturdu ancak baş tarafı bir türlü toplayamıyorduk. İşkence vs para etmedi. Sonunda Hüseyin ustanın önerisiyle baş tarafa iki gijon geçirerek sıktık ta sıktık ve nihayet baş taraf kendini topladı.

Baş tarafa koyduğumuz gijon daha sonra benim kaşımı yardı ( bereket gözüme girmedi. bu arada teknenin altına girip çıkarken kafamı çarpmalarımı saymıyorum. ) ama onlar da olmasaydı iş imkansız olacaktı. baş tarafı yoplamak için çözüm uygulamaları 2 günümüzü aldı.
İkinci paneli de ölçüye göre kestikten sonra cırt denilen plastiklerle alt panele ekledik. Panelleri perdelere sadeve vidalarla tutturduk. her aşamada perdelerin arasında ölçü farkı olup olmadığını kontrol etmeye devam ettik. İkinci panelin ilavesinden sonra baştan sona kadar tekne formuma göre aldığımız tam boy ölçüsünde sadece 1 cm fark vardı.
Alt ve yan panelleri cırtlarla sabitlediğimiz yerlerden eposi ile fletledim. Tezgahta ilk işaretlemiş olduğumuz line a göre baş ve kıçtan ip atarak tezgah üzerindeki line ı teknenin altına taşıyarak omurganın oturacağı çizgiyi elde ettik. elde ettiğimiz bu line ı rende ile alarak omurganın geleceği yerde 2-3 cm civarında bir düzlük oluşturduk ki buraya omurga ve skeğ rahat otursun.
Skeg ve ikiz salmalar için şablon olarak kullanmak üzere hazırladığım duralit parçaları yerine ölçüye göre alıştırdıktan sonra , ikiz salma ve skeg olarak kullanacak ölçülere uygun olarak lamine ederek kuruması için beklemedeyiz.

Tarih 21 Haziran 2013 saat 17.00


Son olarak bir kaç fotoğraf çektikten sonra İstanbul a doğru yola çıktım. Yarın biraz krom vida, ikiz salmatı bağlamak için 20 cm bouyunda anahtar başlı vida ve temiz çamaşır aldıktan sonra Pazar günü Tekirdağ a dönerek, eklenecek son paneli , belki skeg ve salmaları ekledikten sonra elyaf işine başlamayı planlıyorum.
Selamlar