Bugün neredeyse bütün günümü Devekuşu ve İsmail Abi ile geçirdim
Kendisi blogdan biraz hızlı gidiyor

Yaklaştığını biliyordum ama blogdan takip ettiğim için daha esenköyde olduğunu bugun Armutlu'ya geçeceğini düşünüyordum. Akşam facebooktan ''gemlikteyim bu gece yarın sabahtan Mudanya'ya geçeceğim dedi ve bağlantı koptu. Bende beni telaşlandırmak için şaka yapıyor sandım . Ama içimede bir kurt düştü 11:30 civarında ben bir arayayım dedim ne olur ne olmaz diye aradığımdan Mudanya'dan Trilye'ye geçiyordu
Gemlik Mudanya arası seyir yapmak istiyordum ama malesef onu kaçırdım. Onun acısıyla hemen Trilye'ye doğru yöneldim.
13:30 gibi Trilye'ye vardım ve liman girişinde Devekuşu'nu gördüm.

Resimden de anlaşılacağı üzere rüzgar 0.
Ben gittiğimde İsmail Abi yine yazı yetiştirmeye uğraşıyordu. İşlerini bitirince Devekuşu'na geçtik. Hemen işi kendime yontup kendi teknemde yapacağım tüm detayları inceledim,öğrendim.

Çok detaylı şekilde Devekuşu'nu inceleme fırsatım oldu.
İnceleme fırsatım oldu derken şundan bahsetmek istiyorum.
İsmail Abi kendi mütevaziliğinden Devekuşunu bize hep küçük,işte adınıda koyduğu gibi hep Devekuşuymuş gibi tanıttı. Ben daha önce gerçekte görmemiştim hiç Devekuşunu. Hep fotoğraflardan görüyordum. Bizde nasıl bir önyargı bıraktıysa artık ben gidince adeta şok oldum.Devekuşu'nun hiç fotoğraflardaki gibi ve İsmail Abi'nin bahsettiği gibi olmadığını farkettim.Bunu kendisinede söyledim zaten abi sen insanları böyle alıştırdın ama bence böyle değil diye.
Kamarasına girdim ki 2 metrelik bir insan olarak oturduğumda çok rahattım. Devekuşu bir insanın denizle olan tüm bağlarını asgari üzeri bir seviyede çok rahat sağlayabilir bence.Ayrıca teknede herşey çok pratik
Bu arada Boğaz yarışında 15. değil kendi klasmanında 49 tekneden 8. tekne olduğunuda söyledi her halde tüm yüzleri kızarttığı bir gerçek

Bunlar şahsi görüşlerimdir bence ülkemizin bu tür insanlara ihtiyacı var. o yarışa katılan tüm tekneler eminim ''milyar'' ve ''sistem'' yönünden Devekuşundan kat ve kat üstün teknelerdir. Burada ki amacım tabikide pofpoflayıp yağcılık yapmak değil ama artık birşeylerin anlaşılması gerekiyor. Bir kültürün değişmesi onun yerine doğru olanının gelmesi gerekiyor. Bu tür platformlarda insanlara en kolay ulaşılabilecek yer.
Lütfen bu geziyi ve burayı takip edenler bu fikirlere,bu görüşlere önem versinler. Şuana kadar bildiğiniz tüm gerçekleri unutmanız gerekiyor.
Bir adam kalkıyor bir tekne yapıyor. Hatta o tekneyi de bambaşka bir tekne yapıyor ona bir kamara ilave ediyor. Tüm Egeyi dolaşıyor sonra Marmara'ya geliyor Marmara'yı dolaşıyor hadi bunları geçtim yarışa katılıyor 49 da 8. oluyor.
İşte birşeylerin gerçekliği burda başlıyor.
İsmail Abi bunu gerçekleştirdi. Hayali olan,emek verebilecek herkes gerçekleştirebilir. Yeterki bir ucundan başlayabilelim.

Bugünden sonra ufak çaplı bir gaz almadımda değil

Çok beğendim,çok hoşuma gitti bende bir an önce kendi teknemi bitirip gezmek,dolaşmak,yelken açmak istiyorum