Devekuşu 2 ile bugün ilk yelken denememizi 4 kafadar gerçekleştirdik.
Lazer den çıkma yelkeni geçen haftalarda biraz boyunu kısaltarak kuşa benzetmiştim. Tam anlamıyla olmayacağını bilmeme rağmen denemekten zarar çıkmaz diyerek bugün Serkan, Hüseyin,Hakan ve Ben çıkarak denemeye karar verdik.

Yelkenimiz olması gerekenin yarısı kadar, belki yarısından da küçüktü. Eni bumbanın yarısına anca erdi. Bizi hafif esen rüzgarla biraz da olsa kımıldatmaya yetmiş olmasına sevindik.
Rüzgar estiği zaman minicik yelken bizi ağır da olsa taşıdı. Arada orsa denemesi bile yapmadık değil.

Ayvansaray dan Kasımpaşa ya kadar geldiğimizde neredeyse yola çıkalı birbuçuk saat olmuştu. Dönüşe geçtiğimizde karanlığa kalmamak için motorumuzu da devreye sokarak hiç gaz vermeden rölantide , yelken motor Haliç köprüsünün altına geldiğimizde yelkenimizi toplayarak biraz da motor show yapalım dedik ve Eyüp iskeleye doğru tam yol denemesi yaparak uzun zamandır duran motorun nefesini biraz da olsa açmış olduk.
Döndüğümüzde bize katılan diğer misafirimizle birlikte beş kişi olmuştuk. Beşi bir arada kahveden sonra haftaya cumartesi 28 Aralık ta devam etmek üzere günü sonlandırdık.
Şimdi 28 Aralık gününe kadar Mizana direğini sağlamlayarak ona Devekuşu ndan kalma bir küçük yelken uydurup her iki yelkenimizi denemek şart oldu. 28 Aralık ta görüşmek üzere.
Her Cumartesi Saat 13:00 te ben oradayım. Beklerim.