Tekne yapımına mart sonu veya nisan ayında başlamayı planlıyorum.
Maketin dışını da kaplamayı düşünmüyorum. (belki sonra yapabilirim.)
Çünkü benim için önemli olan motoru nasıl bağlayacağım.(kıçtan takma ama sanki içten takma gibi)
Ayrıca iç dizaynının şekli.
Ben wc nin sancak mutfağın iskele tarafında olan şeklini yaptım.
Yaptığım hatalar ile gördüğüm olumsuzluklar şöyle;
Ön v yatak ile salon arasında iki yanda dolap var. fakat salonda yatmak için dolapların alt kısmı ayak uzatma yeri olarak ayrılmış. Ben bu ayak uzatma bölümünü düşünmeden yaptığımdan kanepeler 150 cm oldu. Alt bölümü ayırınca da dolap yukarıda kısa (çekmece gibi) güdük kalıyor.
Böylece bu giysi dolabından tamamen vazgeçtim. V yatak ile salon bölümünü hiç ayıraç olmadan birleştireceğim.
sadece 20 cm kod farkı var olacak. Tek hacim ferahlık sağlayacak perde ile bölme işlemi olacak.
Benim boyum 1.82 onun için en azından 1.90 kabin istedim ama 10 cm yükseltme yetmedi. Çünkü içeride bırakacağım postalar yukarıdan 7 cm aşağı geliyor.

Gelelim arka tarafa
Mutfak yanından eğilip girilmesi gereken arka yatağa girmek için yılan olmak gerek.
Şimdi daha iyi anladım neden diğer modelde mutfağın wc nin yanına alındığını.
Bunun için mutfağı biraz salon kanepesine kaydırıp 45 derece açılı koymak gerekecek sanırım.
Yan yüzeyleri 10 cm yükselttiğimden ön v ve arka yatma bölümleri de biraz tabut şeklinden uzaklaştı.
Tabi yükselince stabilite için enine de genişletmek gerekti.
Su hattının Şekli değişmesin diye (Performans ve ön arka dengesi için) alt ölçüler oransal olarak değiştirildi.
Oransal hacim büyümesine göre de salma ağırlığını hesaplayacağım.
Arka üst bölümü Amerikan teknelerindeki gibi biraz genişlettim. Su hattı belli belirsiz (ek ağırlığı karşılasın diye) arttı.
Oturma bölümü ise 20 cm genişledi.
Bununla arka ortada olan motorun yanından denize inip çıkmayı kolaylaştırdım.
Wc için ise şunları yapmayı planladım.
Klozete bu halde ancak bir cüce oturabilir.
3 numaralı postanın üst bölümü aynı zamanda duvar. Bu duvarı 3 nolu postadan ayırıp eğimli bir şekilde yaparak hem görsel hem de fonksiyonel olarak artıya geçeceğim. Klozete oturunca kafamın arkası eğimli bu duvara doğru olacak.
Kötü yanı ise arka üst oturma bölümü 25 cm kısalacak.
(ha 2 metre ha 1.75 metre farketmez dedim.)