Bu S495DR modelinin yapım işlemi ile lgili bir soru sorabilir miyim? Çok temel bir soru. Omurgayı nasıl kurup postaları üzerine nasıl koyuyoruz?
Sormamın nedeni şu: Aşağıdaki birinci resimden anladığım, omurga üç kat parçadan oluşuyor. Kesit olarak konuşursak, iki kat 200x 20 yani toplamda 200 x 40 lık bir parça var. Bu kısım kabuğun içinde kalıyor. Postanın şekline bağlı olarak bazan yanlardan epeyve törpüleniyor. Üçüncü kat da 100 x 20, o da teknenin altında, genelde kabuğun dışında suda olan kısım. Profillerin dibinde zaten 100mm açıklık var, bir bakıma bu kısım oradan dışarı çıkmış oluyor.
Yani omurga, tekne düz durduğunda geniş şapkalı bir T gibi. Şapkası yukarıda tekne içinde. Sapı aşağıda, suda. Resim de şu:

bağlantısı:
https://photos.app.goo.gl/EHS58uh9GKrh6uwf6resimde 0, 7, 8, 9 diye anlattıkları omurga oluyor. Ve yazdıklarımı bu resimlerden çıkarıyorum. Doğru mu anlıyorum?
Şimdi omurgayı önceden üç kat birleştirip iskelede baş aşağı kursak; postaları omurganın altından yukarı doğru yerleştiremeyiz, çünkü omurganın o sırada altta kalan kısmı daha geniş. Postadaki açıklık 100, omurganın o kısmı 200mm.
Postayı üstten şapka gibi omurganın üzerine koyabiliriz. O zaman o 100mm genişlikteki kısım dışarıda kalır, 200mm geniş kısım içeri. Tamam. Ama diğer bir resimde ise postanın (ters dururken) alt tarafında paçalar var. Bir kısmı sökülebilir, daha doğrusu postayı yerleştirdikten sonra vidalanabilir parçalar. Ama bir kısmı da kalıcı gibi anladım. Tam dibe oturan (KLW-200 ve aşağısı) parçalar var. Bu parçalar ise omurgaya engel olur. Ben bu ikinci resmi mi yanlış yorumluyorum?

bağlantısı:
https://photos.app.goo.gl/qcUGR4vMxvSSp7XD6Sağdaki resimden bahsediyorum. Ters duran postanın altta kalan parçası sonradan vidalanabilir, tamam. Ama tepeden duran üçgen parça, eğer omurga öyle T şeklinde ise omurgaya engel olur. Gerçi bu resimde omurga sanki 100 x 20 gibi görünüyor ama, o kadar da küçük olamaz.
Bir üçüncü olasılık da var, o nedenle mi üç katman bilmiyorum ama, o da sağlam olur mu bilemiyorum: 2 kat 200 x 20 katman içeride kalır. üçüncü katman yapıştırılmaz. posta alttan morgaya yanaşır, 100mm yuvaya oturtulur. Omurganın üçüncü katmanı sonradan, en son buraya yerleştirilip vidalanır, yapıştırılır.
böyle mi oluyor?
Hangisi doğru? Postalar nasıl yerleştiriliyor?
Buna bağlı bir soru daha olabilir. Yanlış anlamıyorsam 1 ve 9 uncu (hatta 2 ve 7) bölmeleri daha baştan kalıcı olarak kabuğun içine yerleştirebiliriz. Ama tabii aynu şekilde engel olurlar. Üst yapıyı kabuğu çevirdikten sonra yerleştirin diyor, anlıyorum da, bunlar kabuğu yaparken kabuğun daha sağlam durmasına ve sonuçta daha doğru yapılmasına yardımcı olur diye düşünüyorum.