Gönderen Konu: Sakaryadan Selamlar.....  (Okunma sayısı 6305 defa)

osmanuysal

• İleri Rehber
  • Sevme dünya beni , seviyorum seni...
  • Ad Soyad: Osman Okan Uysal
  • Bulunduğu İl: adana
  • Doğum Yılı: 1979
  • Tekne Adı: TURNA
Ynt: Sakaryadan Selamlar.....
« Yanıtla #15 : Ekim 24, 2012, 11:47:02 ÖÖ »

Sedat iyi günler. Tabiki üstadlar daha iyi bilir ancak alüminyum fikri bana pek sıcak gelmiyor açıkçası , nedenlerine gelince ;

* Alüminyum çabuk ısınan ve çabuk soğuyan bir metal zannımca böyle bir metal denizde çok genleşme hareketleri yapar. Buda üzerine monte edeceğin her şeyi üç kere düşünmeni gerektirecek.

* Metal malzemenin doğası gereği üzerine uygulanan bir gücü , direnci doğrultusunda edebildiği kadar kendi üzerinde absorve etmeye çalışacak sonrasında diğer değişkenler üzerine uygulacaktır. Buda yaşayacağın herhangi bir çatışma sonrasında teknenin formunun korunması ihtimalini düşürecektir. Veya detaylı bir hesaplama yapmanı gerektirecektir. (örneğin işmakinalarının kabinlerindeki gibi.

* Alüminyum kullanman durumunda çok fikrim yok ama tüm macun , boya vs. giderlerinde farklılıklar olacaktır.

İlk aşamada bunlar...

ismailoruc

• İleri Rehber
  • Ad Soyad: İsmail Oruç
  • Bulunduğu İl: İstanbul
  • Doğum Yılı: 1960
  • Tekne Adı: Devekuşu-2
« Yanıtla #16 : Ekim 24, 2012, 12:15:37 ÖS »
Sedat kardeşim
tabi ki soarabilirsin. benim litl coot ta hoşuma giden iki şey var.
birincisi draftın 40 cm olması . ikiz salma hatta onlara salma bile diyemeyiz yalpalık sayesinde kuma çıkabilmek.
ikincisi yelken sistemi. bana ilginç geldi. arka yelken sayesinde dümen tutma sıkıntıları da nispeten azalacak.
ben yeni tekneye finansman bulur bulmaz başlayacağım. bunun için de  sponsor arıyorum.sponsorluğun nasıl olacağını da daha kesinleştirmiş değilim.
finansman sağlamak için Devekuşunu satışa çıkardım.ya destek bulup başlıyacağım satıştan gelecek para ile devam edeceğim. yada satılmasını bekleyip öyle başlıyacağım. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-epoksi-yelkenli-102871406/detay/
tabi firmalardan alınabilecek bazı reklem karşılığı desteklerde olabilir.
http://www.benimyelkenlim.com/index.php/topic,870.0.html
gönlümde tabi ki servetin de önerdiği gibi büyük bir tekne yapmak var. Ama ortaya koyduğum da 4 yıla yayılan küçük tekne ile kıyıları gezerek denizdostlarını en azından teşvik etmek gibi bir gayem de var.
litle coot u seçmemdeki diğer bir unsur da
genelde bizim dostlarımız yelkenli tekneden çok motorlu tekneler arzuluyor. litl coot bu tür ihtiyacı da karşılayacak bir tekne . yani 545 bir  tekne istersen motorla balık tut. istersen yelken yap. motorlu tekne isteyenlerin yelkene ısındırılması için uygun olabilir diye düşünüyorum

ömeRR

• Yeni Rehber
  • **
    • http://www.facebook.com/omer.hepbicer
  • Ad Soyad: ömer Hepbiçer
  • Bulunduğu İl: Sakarya/AdapazaRRı
  • Doğum Yılı: 1982
« Yanıtla #17 : Ekim 24, 2012, 05:26:26 ÖS »
Herkese selamlar?..
İsmail Abi sizin bilgi ve tecrübe ihtiyacım olduğunda yanımda olacağınızı bilmek onur ve sevinç verici?Teşekkürler?.Sevgili İsmail abi,maliyet olarak ben 30000 TL. gibi çıkarttım?.İlk başlarda çekilebilir bir tekne üzerinde durdum,fakat onun için karada yer nasıl bulurum yada onu her seferinde denize nasıl götürüp indiririm gibi sorular yüzünden şimdilik vazgeçtim?.7,5 m. Lik bir tekne için bahçede epey bir yere ihtiyaç var,evdekileride soğtmamak lazım,sonuçta domates biber ekilen bir yer ?.Aslında benim için daha iyi olurdu çekilebilir olması,çünkü bahçemde bekletmek yerine kış aylarında Sapanca gölüne indirmeyi de düşündüm gölün bana uzaklığı 20km ve şu an ki vali Sapanca gölünün yelken sporuna kazandırılması için çalışmalar yapıyor ve destekliyor?Ama düşündüğüm özelliklerde çekilebilir bir tasarım bulamadım?..
Devekuşu 2 yi hiç incelemedim?Onada bir bakıcam,merak ettim?.
Sedat bey yeni tasarım çekilebilir dediğiniz nasıl bir şey olacak açıkçası merak ettim?.Umarım sağlam bir tasarım olur?.Ben önümüzdeki pazartesi planı almış olucam?.O sorunuzu Robertoya benim için iletirseniz sevinirim ?.