Gönderen Konu: Sakaryadan Selamlar.....  (Okunma sayısı 6304 defa)

ömeRR

• Yeni Rehber
  • **
    • http://www.facebook.com/omer.hepbicer
  • Ad Soyad: ömer Hepbiçer
  • Bulunduğu İl: Sakarya/AdapazaRRı
  • Doğum Yılı: 1982
Sakaryadan Selamlar.....
« : Ekim 23, 2012, 12:08:44 ÖÖ »

Sakaryadan herkese selamlar?..Adım Ömer...
Öncelikli olarak sitedeki yönetici ve diğer  forum üyelerine saygı ve selamlarımı sunuyorum?.Yıllardır yapmayı planladığım fakat bir türlü o cesareti kendimde bulamağım ve hep ertelemek zorunda kaldığım hayalimin sanırım şimdi yanı başındayım?.Fakat bu öz güven benim sayemde yada kendiliğinden oluşmadı,Deniz Rehberim?e bu yüzden teşekkür ediyorum?
Bugün projeyi satın almayı planlıyordum,POP25 ile ilgileniyorum?Planı satın almadan önce sizinde fikirinizi almak istedim?..Tekne inşaatını yapmayı planladığım yere de son şeklini verdim?.Maliyet analizi ve bir çok konuda fizibilite çalışmalarımı yaptım?Zaman her şeyin ilacıdır diyerek artık bu uzun ve zorlu yolculuğa çıkmak istiyorum?

SCALICA BOYA - Arda

• Firma Yetkilisi
  • İleri Rehber
  • Ad Soyad: Arda Ç
  • Bulunduğu İl: Sakarya
  • Doğum Yılı: 1985
  • Tekne Adı: SCALICA
Ynt: Sakaryadan Selamlar.....
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2012, 07:57:46 ÖÖ »
Hoşgeldiniz.
Epoksi Reçine - Elyaf - Macun - Boya - Vernik - ve aradığınız diğer kimyasallar....
https://www.youtube.com/results?search_query=scalica+boya

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
  • Ad Soyad: Volkan Aydın
  • Bulunduğu İl: Bursa
  • Doğum Yılı: 1991
  • Tekne Adı: Suerte Vogo
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2012, 09:20:07 ÖÖ »
Ömer Abi hosgeldin sefalar getirdin :) Secim sahane olmus ancak yapim yontemi biraz farkliymis galiba Pop 25 in.  Bizim fazla birsey dememize gerek kalmamis zaten artik top sende abi bol bol fotograf bekliyoruz :)
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!

ömeRR

• Yeni Rehber
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2012, 09:36:35 ÖÖ »
Teşekkürler Volkancım ve Teknologmarin....
Aslında ben kolay olduğu için pop25 düşünmüştüm :) ... Pantanal25 de epey bir yoğunlaştım fakat köpük oluşu beni tedirgin etti,birçok tasarımı inceledim bana uygun gibi görünen pop25 oldu diyebilirim...İnşaatın istikrarlı olması için acele etmeden iki kez düşünüp zamana yaymayı planlıyorum....Diğer hobilerimden forumda bilgi alışverişi yapmanın avantajlarını bildiğim için kesinlikle fikrinize ihtiyaç duyucam,açıkçası denizrehberim olmasaydı cesaret edemezdim diyebilirim.....

osmanuysal

• İleri Rehber
  • Sevme dünya beni , seviyorum seni...
  • Ad Soyad: Osman Okan Uysal
  • Bulunduğu İl: adana
  • Doğum Yılı: 1979
  • Tekne Adı: TURNA
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2012, 11:30:12 ÖÖ »
Ömer aramıza hoş geldin kardeş , gerçekten çok iyi bir seçim yapmışsın , bu arada yine bizim forumdan İsmail Oruç abide (Deve kuşunu takip edebilirsin) aynı tekne ile ilgileniyordu ve planlarını satın alacaktı kendisi ile irtibata geçmen de fayda olur diye düşüyorum , mesela o 300 Avusturalya dolarına planı bulduğunu yazmıştı.

Tekrar hoş geldin kardeş.

ömeRR

• Yeni Rehber
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2012, 12:53:46 ÖS »
Hoş bulduk Osman bey,teşekkürler....Foruma yazmadan önce bir süre okumakla yetindim...Bu süre zarfında İsmail beyin bahsettiğiniz yazısını da okudum...Maliyet analizini de paylaşmış. B&G yatch firmasının tasarımı olduğu için ben direk onlardan satın almaya karar verdim...Ve teknenin tasarımcısı Roberto ile de yazıştım....300$+30$(çalışma planı) ile birlikte bir fiyatı var....tabi bu ücreti ödemeden önce forum üyelerinin de fikrini almak ve yanlış karar vermek istemedim....
pop25 tasarım olarak oldukça tatmin edici....Tasarımdan ziyade kullanılırlık ve yapım kolaylığı yada zorluğu ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak istiyorum....

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
  • Ad Soyad: Volkan Aydın
  • Bulunduğu İl: Bursa
  • Doğum Yılı: 1991
  • Tekne Adı: Suerte Vogo
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2012, 01:09:40 ÖS »
Faydali ve cesaret verici olabildiysek bu beni cok mutlu eder amacimiza ulasmisiz demektir :)
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!

osmanuysal

• İleri Rehber
  • Sevme dünya beni , seviyorum seni...
  • Ad Soyad: Osman Okan Uysal
  • Bulunduğu İl: adana
  • Doğum Yılı: 1979
  • Tekne Adı: TURNA
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2012, 01:31:05 ÖS »
Ömer kardeş peki bu planı İsmail abi ile birlikte ortak satın alsanız maliyet yarıyarıya düşer? Böyle bir imkan yokmudur.?

serkanavci

• Çırak Rehber
  • Ad Soyad: İsmail Serkan Avcı
  • Bulunduğu İl: Kocaeli
  • Doğum Yılı: 1976
« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2012, 04:40:23 ÖS »
Ömer Bey aramıza hoşgeldiniz.
Hayallerinizi en kısa sürede gerçekleştirmeniz dileğiyle.

Bu arada bir sorum olacak, normal plan ile çalışma planı arasındaki fark nedir? Normal plan alınırsa çalışma planına gerek kalırmı?

Saygılarımla
İ.Serkan AVCI
1976-Körfez/KOCAELi

msceylan

• Usta Rehber
  • Ad Soyad: M.Sedat Ceylan
  • Bulunduğu İl: Ankara
  • Doğum Yılı: 1972
« Yanıtla #9 : Ekim 23, 2012, 06:51:02 ÖS »
Hoş geldiniz, ben de sizin gibi deniz kenarında bir yerlerde olsaydım seçimim pop25 olurdu. O ebatta o ferhlıkta başka tekne yok :)

ömeRR

• Yeni Rehber
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 23, 2012, 11:18:16 ÖS »
Osman bey elbetteki ortak olur?. Aynı ilde olunsa evet düşünülebilir?.Güvenlerin sarsıldığı bir web ortamında bence sıkıntı olur?En iyi dostlarımızdan bile ciddi kazıklar yediğimiz bir zamandayız?.Bence değmez bu benim fikrim?.Aslan besleyen yemini düşünmez mantığıyla devam  ;)

İsmail bey hoş bulduk?.Temenniniz için teşekkürler?Çalışma planı alınmasa da olur,bu benim fikrim?Çalışma planın içeriği ise şöyle,
Genel düzenleme planı
Güverte planı
İnşaat istihdam malzeme listesi
İpuçlarını içeren bir plan açıkçası?.

Sedat bey selamlar,hoş bulduk? Karasu limanına 45 km mesafede oturuyorum?Yaklaşık 12-15 dk sonra denizin kokusunu içime çekebiliyorum?Seyire çıkmasam bile hafta sonlarını teknede geçirmeyi de planlıyorum?Güzel bir balıkçı barınağında yer ayarladım?Pop25?in cezbedici yanları evet çok fazla?Fakat yapım zorluğu,malzeme tedariği vb. konularda da daha net bir bilgi planı elime aldığımda anlışılacak sanırım?.

ömeRR

• Yeni Rehber
  • **
« Yanıtla #11 : Ekim 23, 2012, 11:24:36 ÖS »
Osman bey,İsmail beyden böyle bir teklif gelirse düşünülebilir,aksi takdirde olmaz diye düşünüyorum....

msceylan

• Usta Rehber
« Yanıtla #12 : Ekim 24, 2012, 09:59:44 ÖÖ »
Ömer bey, Pop25 Amatör yapımcı için en kolay yapılır teknelerden birisi. Ben römork üzerinde çekilebilir yapmayı düşündüğüm için yapamıyorum Pop25'i

R.Barros'dan Pantanal 25 ile ilgilendiğimi belirtip yazışmıştım. Maillerine direk cevap veriyorlar, hatta son mailime Roberto Barros kendisi yanıtladı. Pop 25  için bizim forumda çok konuşulduğundan bahsetmiştim. Amatör yapım olarak çok fazla sayıda şu anda yapılmakda olduğunu, yeni ve modern bir model olduğunu belirtmişti ki öyle :)

Köşeli yapısı, basit salması vs. tam amatör işi :)

ismailoruc

• İleri Rehber
  • Ad Soyad: İsmail Oruç
  • Bulunduğu İl: İstanbul
  • Doğum Yılı: 1960
  • Tekne Adı: Devekuşu-2
« Yanıtla #13 : Ekim 24, 2012, 10:03:00 ÖÖ »
Ömer bey tekrar hoşgeldiniz.
Pop 25 güzel bir tekne. Doğrudur  İzmir seyahatinden sonra Devekuşunda olmasını istediğim değişiklikleri (http://ismailoruc.blogspot.com/2012/07/pit-stop-ta-devekusu-nda-yaplacak.html ) sıralamaya çalıştım. Daha sonra  devekuşu 2 nasıl bir tekne olmalı diye düşünürken önüme çıkan bir tekneydi. Bana göre yapım maliyetinin yüksek olması (minimum 25000 tl hesaplamıştık) nedeniyle şimdilik askıda.
ikinci tekne adayımda belkide aslında birinci demem gerekiyor, Devlin in litl coot u idi. litil coot benim yapmayı planladığım kıyı gezileri iöin uygun bir tekne . http://store.devlinboat.com/litl_coot.aspx
Dün devline Devekuşu 2 için isteklerimizi yazarak bu doğrultuda mevcut tekneyi tekrar tasarlaması hakkında yazı yazdık. şimdi bunun yanıtını bekliyoruz. Büyük bir ihtimalle Devekuşu2 litl coot olacak.
Pop 25 hakkında bildiğim ve elimden geldiği kadar her zaman emrinize amadeyim.
tekne planlarının satınalma maliyeti teknenin toplam maliyetini düşündüğünüz zaman çok küçük maliyetler kalıyor. önemli olan alınacak plana  tam karar vererek almak. yapılmayan bir plan gerçekten heba edilmiş bir para oluyor.
Benim nacizane önerim seçeceğiniz tekne modelinde doğru karar veriyor olun. mesela benim kafam hala karışık Devekuşu 2 planı hakkında :)
selamlar

msceylan

• Usta Rehber
« Yanıtla #14 : Ekim 24, 2012, 11:19:30 ÖÖ »
İsmail Abi, Roberto Barros'a Pop25' e benzer çekilebilir bir şey yapsanız diye mail atmıştım. 6-6,5 m bir "daysailer " üzerinde çalıştıklarını şu an "fırında" oldğunu yakında çıkacağını söyledi.

Sen ne zaman başlarsın? En azından nasıl bir şey olacak diye sorayım mı? Vakit varsa, plan da uygun vakitte çıkacaksa bekleriz diyeyim mi?

Hatta litl coot yapmayı düşünüyoruz bundaki özelliklere benzer olacak mı diye soralım mı?

Ben pantanal 25'in "PVC foam core" olması yüzünden geri duruyorum. Elde @650 var biliyorsun, onunda planları bayağı eksik aslında, biraz el yordamıyla gidiyor ama avantajı iki adet inşaasının forumda devam etmesi

Geçen Servet, niye alüminyumdan yapmıyorsun diye sordu. Aslında imkanlarım Aliminyumdan yapmaya elverişli, Bruce Roberts'in spray22/27 si var. Ama "tipi" bizim kalender @650 kadar hoşuma gitmiyor. :D

@650'yi Aliminyum gövde yapsam mı diye düşünmüyor değilim, fikirlerinizi bekliyorum.