Vaktinde guzel konuymus.
Boyle bir konuda kitap yazmak buyuk sorumluluk bence.
Komple bir rehber'den ziyade, daha basit birsey de yapilabilir miydi bilemedim.
Mesela sitede olup kendi teknesini yapma mutluluguna erenler var. Sadece kendi baslarina neler geldi, nasil hatalar yaptilar, hatalari nasil bertaraf ettiler. Ilk suya indirirkenki duygular... maddi acidan getirip goturdukleri...
Bu sekilde bir derleme yapilsa bence o da cok ise yarar.
Teknelere farkli gozle bakan gordugum hemen herkesin aklindan "kendi teknemi yapsam ne guzel olur" dusuncelerinin gectigini goruyorum.
Bence tekne yapmanin en zor kismi psikolojik kismi.
Yapabilir miyim? yapmali miyim? gibi sorularin yarattigi karmasa. Nasil yapistiracagin, nasil zimparalayacagin her turlu ogreniliyor. Ama Psikolojik olarak yapabilir hissetmek, surecin getirecegi belirsizlikler, zaman zaman ailenin tepkileri.. Bunlar da bence amator yapimci icin teknik konular kadar onemli diye dusunuyorum.
Hayalete baglamis konuya biraz fazla yazdim sanirim

bilemedim aklima boyle bir fikir geldi. Bence site icerisinde boyle birseye zaman ayiracak arkadaslar bulunur.
Ben genelde yazmayi seven birisi olarak hic yoksa 4 - 5 sayfa yazabilirim. Tekne yapmamis olsam da, 6 - 7 yildir kendi teknemi tasarlayip uretmek uzerine calisiyorum. Insanlarin neden kendi teknesini tasarlamaya girismemesi gerektigini, girisecekse onlari neyin bekledigini kaleme alabilirim diye dusunuyorum. Zira beni nelerin bekledigini bile bile giristim

beklediklerimin 10 kati cikti. ( pisman degilim o ayri

)