BAZI OKUYUCU YORUMLARI
Hadi hayırlısı olsun bakalım.
Biraz teşvik edelim bakalım arkadaşlarımızı... Ödül kitabımız hakkında bazı okuyucu yorumları aşağıdadır.
Detaylar ;
http://www.kayitsiz.com/index.php sitesinden alınmıştır.
1) Özkan bey,1900 lü yıllardan beri yayımlanmış.Bernard Moitesier,Eric Hiscock,kitaplarından bile edebi,akıcı,felsefi,duygulu,bilgi ve cosku dolu en doyurucu eseri yaratmışsınız.Dünyadaki en iyi deniz kitabı diyebilirim.Örnek kitap gösterilmeli ve diğer dillere çevrilmelidir.Yüreğinize ve emeğinize sağlık
Prf.Dr.Aykut Bilge
2) Sevgili Ozkan Bey Abi,
Size artik agabey diye hitap ediyorum cunku kitabinizi okurkan sizinle beraber 7 denizleri gezdim, firtinalara girdim, daldim ciktim, baliklar vurdum hatta motorubozd um birde utanmadan tamir bile ettim

Bu e-postayi size tesekkur ve minnetlerimi iletmek icin yaziyorum.
Bu gune kadar ulkemizde yayinlanmis tum denizcilik kitaplarini ve neredeyse bir o kadar daha yabanci yayinlari takip edip okumus biri olarak, sahsen bu kadar guzel, heyecanli, samimi, akici ve bence en onemlisi ogretici bir kitap okumadim.Benim gibi Ankara'da dogup buyumus, deniz ve denizcilile 30 yasindan sonra tanismis ve tum cabasi ile bu gune kadar o kayip yillarin eksiklerini gidermeye calisan bir deniz, yelken, tekne ve doga asigi icin kitabinizin degerini sozcuklerle anlatmam imkansiz.
Bu kadar acik ve basite indirgeyerek, samimiyet ve ictenlikle anlattiginiz, bu bilgileri paylastiginiz ve yetinmeyerek muthis dunya goruslerinizi boyle bir eserle harmanlayip hemde ulasilabilecek bir butce ile sundugunuz icin size cok cok tesekkur ederim.
Bundan sonrada diger hayallerinizi arzu ettiginiz gibi gerceklestirebilmenizi tum kalbimle diliyorum.
Her zaman pruvaniz neta ruzgariniz kolayiniza olsun.
Saygilarimla
Altan Gungor
3) Kitabı okumaya başlamadan önce Kayıtsız III e baktığımda, güzel bir ahşap yelkenli görüyordum.Şimdi baktığımda, ardındaki büyük birikim ve emeği, içindeki bronz çivilerine varana kadar görüyorum.Kitabı okumaya başlamadan önce, denizi seven, bilgili bir denizci görüyordum,Şimdi baktığımda Özkan Gülkaynak?ta denizle bütünleşmiş bir kişiyi, büyük bir bilgi birikimini görüyorum.Özkan Gülkaynak şanslı bir kişi. Denizi doyasıya yaşamış ve bütünleşmiş.Bizim şansımız bu birikimin bu kitapla bizlere de ulaşmış olması.Denize hevesli (her yaştaki) gençlere tavsiyem: ?Bu kitabı mutlaka okuyun?.Özkan Gülkaynak bu kitabında Deniz?in bize söylediklerine de tercüman oluyor.Ellerine, emeklerine sağlık.
Bülent Erişen
4) sevgili Özkan , kitabınız bu güne kadar okuduğum en güzel , kapsamlı ve bilgilendirici seyahat - anı kitabı ( tüm yerli ve erişebildiğim yabancı deniz seyahat kitapları dahil ) . Kitabınızı PRDD ' den aldım . İmzalı olmasını umuyordum ama sonradan imzasız olmasına sevindim , İzmire dönünce sizinle tanışma vesilesi yaratacağını düşünüyorum :-)) . Denizcilik konusundaki ve tekne yapımı konusundaki bilgilerinizi denizseverlere , PRDD bünyesinde veyahut özel kurs düzenleyerek aktarmayı hiç düşündünüz mü ? . Bence birikiminiz size böyle bir misyon yüklüyor . sevgi ve saygıyla
Berkhan Kerametli
5) Özkan Kaptanım, merhaba,
ve Dostlarınız arasına aldığınız için teşekkür ederim..
Hayranlık ve Gıpta ile okuduğum Kitabınızı , şu an Demlendirerek ikinci
tur okumaktayım...
Elinize,Yüreğinize Sağlık..!! Sevgi ve Saygı ile..
Ömer M kutay
6) Bu enfes maceradan dolayı tebrik ederim.Benim gibi deniz fobisi olan birini bile denizciliğe özendirdiniz...
Derya günşen
7) Teşekkürler sevgili Özkan, akıcı ve duru anlatımın dikkat çekiciydi. Vermeye özen gösterdiğin mesajlar yararlıydı. Ege nin berraklığı yüzüne yansıdığı gibi, anlatım tarzın da kendin gibi, abartısız yalın ve pürüzsüzdü. Sağlık ve huzurun hiç bozulmasın, yaşamın hep neta olsun. Sağlıcakla kal.
İsmet yılmaz

Kitabiniz o kadar surukleyici ve o kadar rahat okunuyor ki bence satislar çok daha fazla olacak

Nuri Ergenekon
9) Aman bitmesin diye tadını çıkararak yudum yudum okuyoruz kardeşim... İyi ki varsın ve iyi ki yazmışsın..
Adnan Biricik
10) İlk turumu herkes gibi bende üstad Sadun Boro ile attım.Tabiki ikincisi Atasoylar ile oldu.Hatta görev gereği onları Kıbrısın kuzeyinden Antalyaya kadar eskortlama şerefine nail oldum.Sonrasında Ayça Hanımın kaleminden devam ettim. Kutsal kitabını lahor dan aldım.Bu gece Kayıtsızla attığım ikinci turumu bitirdim. En keyiflisi buydu be!
Onur Tosun