Metal Sac Tekne

Başlatan ahmet55, Temmuz 31, 2012, 01:16:00 ÖS

« önceki - sonraki »

E.TAŞKOY

Ahmet Bey ellerinize sağlık gerçek bir amatör çalışma.
Tekneden çok motor bir harika olmuş.
İçten takma bir motor için omurga profili ölçüleri pek uygun değil herhalde ama siz ona da bir çözüm bulursunuz.
İyi çalışmalar.

kkspeedstar

kullanıdğınız profil ve sac hakkında bilgi verebilirmisiniz lütfen bide teknenin ağırlığı kaç kg şimdiden çok teşekkürler

ahmet55

Kullandığım profil 30*20*1.5 sac ise 1.5 mm sac ağırlık ise tahminlerime göre 250 kg civarında tabi amatör bir tekne , gerçek tekne sacı ve profili kullanamadık.Dolayısıyla korozyon fazla miktarda oluyor.Metal teknenin bir dezavantajı ise bakımı.Ama denge falan çok güzel.Taşıma kapasitesine gelince ortalama 100 kişilik 6 kişi bindik çok güzel gitti .Şimdi bunu kalıba dönüştürüp bundan fiber tekne çıkarmayı düşünüyorum. Kurtcuklar beynimde dolanıp duruyor. Ya bu hastalığa nasıl yakalandık anlamadım.Ama inşallah onuda yapacağım.İnşallah.İnanıyorum  yapacağıma.

servet

Amatör ne yaparsa o olur..
koşulları,ekonomisi,ustalıgı çok yoktur..
saç teknede içi boş profil kullanılmaz..
I,U,T ve Düz lama kullanılır..yoksa korozyon kaçınılmaz olur..

kkspeedstar

wala ahmet bey fiber teknenizi sabırsızlıkla bekliyorum. şimdiden kolay gelsin :D

ahmet55

Fiber Değilde kontraplak ve fiber karışımı bir tekne yaptım.Bağlama kütüğünü de aldım.Bakalım bundan sonrası hayırlısı.Resimleri en kısa sürede yükleyeceğim.

vlkanaydin

Alıntı yapılan: ahmet55 - Mart 28, 2015, 11:24:28 ÖS
Fiber Değilde kontraplak ve fiber karışımı bir tekne yaptım.Bağlama kütüğünü de aldım.Bakalım bundan sonrası hayırlısı.Resimleri en kısa sürede yükleyeceğim.

Bu başlı kaltında bir an önce hikayenizi görmek dileğiyle :) :)
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!

abraham_dan

Tebrikler arkadaşım bende başladım metal bir tekneye de fotolarini göremedim zaten pek metal tekne yapan yok

vlkanaydin

Alıntı yapılan: abraham_dan - Temmuz 02, 2016, 12:30:34 ÖÖ
Tebrikler arkadaşım bende başladım metal bir tekneye de fotolarini göremedim zaten pek metal tekne yapan yok

Metal tekneler belli bir boydan sonra yapılınca değerli ve anlamlı hale geldiği için ve ahşaba göre işleme zorluğu sebebi ile daha nadir yapılıyor malesef. :(

Lütfen sizde kendi teknenizi paylaşarak bu kısır havuza bilgi eklemesinde bulunun  :on
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!