ZETA 4.30 Yelkenli Tekne yapımı

Başlatan Sunay Gönenden, Temmuz 05, 2012, 10:09:02 ÖS

« önceki - sonraki »

Sunay Gönenden

4.30m boyunda, 1.80m eninde ZETA isimli yelkenli teknemin yapımına başladım.
Planını; 3.80m Dinghy ile 4.20m Skiff planlarından esinlenerek, daha doğru ifade ile her iki planın beğendiğim yerlerini alarak hazırladım.
Ne mutlu Türküm diyene.

vlkanaydin

Sunay Abi ilk mesajı ben yazayım öncelikle hayırlı uğurlu olsun :) En kısa zamanda fotoğraflarıda bekliyoruz. Ayrıca konu sabitlendi.
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!

Sunay Gönenden

Ne mutlu Türküm diyene.

göksu

Hayırlı olsun Sunay bey,

hedeflediğinizden çok daha güzel sonuçlanması temennisiyle kolaylıklar diliyorum. Aşamaları merakla takip ediyor olacağım.

Saygılarımla

Serkan Ceylan
Beykoz / İstanbul

vlkanaydin

Sunay Abi resimleri ekledim. Biraz geç oldu özürlerimi iletiyorum.
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Sunay Gönenden

Ne mutlu Türküm diyene.

vlkanaydin

Abi o küçük küçük pvc boru gibi görünen şeyler ne ? yeni bir sistemmi kullandın kontraplakları birleştirirken ?
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

KARANLIK

Alıntı yapılan: vlkanaydin - Temmuz 06, 2012, 02:52:22 ÖS
Abi o küçük küçük pvc boru gibi görünen şeyler ne ? yeni bir sistemmi kullandın kontraplakları birleştirirken ?

Sintinadaki suyu tahliye tapası sanırım.

vlkanaydin

İç kısımlardada onlardan var ama abi.
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

göksu

Dikme işlemine yardımcı olması amacıyla yapıldığını sanıyorum. Plastik kelepçelerin sökülmesine kolaylık sağlaması için veya kelepçelenen yerlerde birleşim yerlerinin birbirinin üstüne geçişmesine engel olması için vb. gibi. 
Serkan Ceylan
Beykoz / İstanbul

KARANLIK

Alıntı yapılan: vlkanaydin - Temmuz 06, 2012, 04:06:05 ÖS
İç kısımlardada onlardan var ama abi.

Evet Volkan,şimdi farkettim. Dikiş tellerinin daha rahat çalıiması için altlarına koymuş, böylece daha sıkı ve dengeli bir dikiş sağlamış.

Sunay Gönenden

Alıntı yapılan: göksu - Temmuz 06, 2012, 05:21:54 ÖS
Dikme işlemine yardımcı olması amacıyla yapıldığını sanıyorum. Plastik kelepçelerin sökülmesine kolaylık sağlaması için veya kelepçelenen yerlerde birleşim yerlerinin birbirinin üstüne geçişmesine engel olması için vb. gibi.
Sert plastik boruda kesilmiş parçalar bu amaç için; daha önce de Aslankaya kullanmıştı.
Ayrıca plastik kelepçeler çok verimli değil. Tel kullanılması daha doğru.
Ne mutlu Türküm diyene.

izci04

Tekneniz hayırlı olsun.Keyifle topiği takip edeceğim. Aslan beyi bitirdik sizi takip etmeye başlayacağız.
Ersin İzci
1985/Armutlu

msceylan

Sunay Bey , hayırlı olsun :)
Kelepçelerde gördüğünüz sıkıntı nedir?

Sunay Gönenden

Ben 8mm kontraplak kullandım. Teknenin baş kısmında bayağı bükülme gerekiyordu; kelepçeler baş kısmında ikişer tane kullanmama rağmen koptu. Kelepçe yerine baş kısmında tel kullandım. Tel kelepçeye göre daha kolay sıkma sağladığı gibi kopmuyor.
Bugün tekneyi ters çevirip ek yerlerine şerit elyaf çektim. Bir gün önceden ek yerlerini epoksi ile yapıştırmıştım. Epoksi donmuş olmasına rağmen baş kısmında gerilme fazla olduğundan kelepçeleri açınca baş kısmında konraplaklar açıldı. Tekrar tel ile bağlayıp yapıştırmak zorunda kaldım. Tecrübe olarak; demek ki ya kelepçeleri açmadan daha fazla beklemek lazım, yada çok gerilim olan yerlerde birkaç kelepçeyi bir süre daha bırakmak lazım.
Ne mutlu Türküm diyene.