Yelkenli Teknemi? Motoryat mı ? Seçim Sebebiniz? (ANKET)

Başlatan vlkanaydin, Aralık 29, 2011, 01:35:39 ÖS

« önceki - sonraki »

Denizkurdu

Ben kucukken hem motor kullandıysam da artık yelkenci oldum. Suyun sesini duymak beni çok rahatlatıyor. Gürültüsüz kokusuz gitmek bir farklı.

yelken mi yoksa motoryat mı konusu için aşağıdaki bloga bakın isterseniz. enteresan...
http://kiralik-tekne-guru.blogspot.com/2012/07/kiralk-motoryat-m-kiralk-yelkenli-mi.html

msceylan

shero

adı üzerinde''yelkenli'' diğeri gibi yağ,su,benzin istemiyo:) heleki benim gibi uzun zaman geçirmek ve yol yapmak istiyorsan bence yelkenliye mecbur kalıyorsun eninde sonunda:)
hayatın bir film şeridi gibi gözünün önünden geçtiğinde,kayda değer birşeyler olsun

CabbarAGA

limanın önünde balıkçı teknelerinin yanında demir atıp yelkenliden balık tutmak biraz tuhaf görünür. üstelik tutulan balığı çekmek suya yakın teknelerde daha kolay olur. bu yüzden ilk başta motoryat alacağım. ileride motoryat hevesim geçince yelkenliye dönebilirim.

volkantura

Yelkenle seyahat etmek hem bedava hem de spor yapmak için iyi bir yöntem. Üstelik sessiz bir yolculuk sağlıyor. Fısıldayarak konuşabilirsiniz. Motorlu teknedeki gibi bağırmak zorunda kalmıyorsunuz:) Ama aceleniz olmaması lazım. Sakin ve huzurlu bir yolculuk için ben yelken diyorum :)

Saygılar.
Volkan TURA
Bursa

tcgberk

tamam rüzgar bedava ,yakıt pahallı ama açıldığımızda yok orsa gidelim yok laçka olduk ,tramola çek ,sar gevşet bolla.... oysa motor yatta  öyle mi baş marşa koy viskini tır tır tır ...seyir hızını geçmeden ,bir de ses izolasyonu iyiyse dalga sesi  martı sesi ...
motoryat candır  :gk
pruvanız neta deniziniz sakin olsun

celenoglu

Bence bu işi parayla kıyaslamak çok da doğru değil, rüzgar bedava ama bir yelkenin ömrü 7 yıldır. Büyüklüğüne göre değişir ama yaklaşık 18000 TL 7 yıla koymak lazım. Yılda yaklaşık 100 saat kadar seyir yapıyoruz. Motorla seyirde aynı tekne için konuşursak 4 litre mazot/saat yakarız yani saatte 25 TL civarında harcamamız  olur. 18000/7/100=25 TL civarına gelir, yani rüzgar da mazotla hemen hemen aynı fiyata gelir.

Yelkenlide denizde yaşarsınız, motoryatla bir yere gidersiniz. Denizde her zaman yelkeni tercih ederim.

Bir tekne limanda güvenliktedir, ancak tekneler limanda durmak için yapılmazlar.
tel:543 494 71 71

khbilen