Volkan ben senin teknenin maketini yapmayı düşünüyorum. cat' te 1/10 potaların çıktısını aldım. fakat nasıl dizeceğim hakkında en ufak fikrim yok yardımcı olursan çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
açıklaman biraz acemilere yönelik olsun.
malum yeni yeni birşeyler kavramaya çalışıyorum. 
kolay gelsin.
Yavuz Abi basit olarak ve maketine göre değilde gerçeğini anlatayım sen onu makete uyarlarsın

-İlk olarak planlarda verilen iskeleyi yaptım.
-İskelenin genişliği 1 metredir. 50 cm e iskele boyunca bir ip çektim. Bu ip teknemin omurga hattı.
-Saha sonrasında bu iskelenin en önünde bir çizgi belirledim. Burası bodoslamanın olduğu yer yani teknenin başlangıcı.
-Sonasında bu çizgiden itibaren 65 cm de bir çizgi çektim. Taa ki 0+ postasına gelene kadar. 0+ postasına 0 postasının montajı birazcık farklı.
-Posta dizilimini belirledik şimdi sıra postaları su hattına göre dizmeye geldi.
-Ters kurduğumuzu düşünüyoruz. Bodoslamanın üstü(kuruluma göre altı yani zincirlik dolabı kısmı) altta çizdiğimiz çizgiye hizalıyoruz. Bodoslamanın altıda(kuruluma göre de üstü 5 cm lik bölüm) o çizgiden 39 cm geriye olacak şekilde eğimli bir şekilde iskeleden 165 cm yukarıya monte ediyoruz.
-Sonra geçiyoruz 0+ postasına. Bunuda omurga kısmından aşağıdaki ipe hizalayıp en yüksek yeri 165 cm olacak şekilde monte ediyoruz. Bu iki yapı arasına bir ip gerdiğimizde bu hat su hattımız olur. İpi sürekli postaları monte etmek için sürekli takıp çıkarmak zor olduğu için tabi bu yöntemde uygulanabilir ancak ben daha kolay uyguladım.
-Ofset tablosunun C bölümü postaların su hattı ile ilişkisini açıklar.Yani yükseltisini belirler. Ben şu şekilde yaptım postanın dikey boyunu ölçtüm. Atıyorumki postanın dikey boyu 100 cm çıktı.Su hattımız 165 cm de bunu bir kenarıya koyalım. Bu posta C de ki rakamlara göre su hattından 10 cm yüksekte olmalı.yani postanın en yüksek noktası 175 cm de olmalı. Postamızda 100 cm di. 175-100 geriye kalıyor 75 cm. İşte bu bulduğunuz rakamı iskeledeki dikey çıtalara işareleyipiki vida koyup postayı bu vidalar üzerine koyuyoruz. Çekül ile de aşağıdaki ipe hizalayınca postalarımız dizilmiş oluyor.
Bilmiyorum kolaymı anlattım ama kurulumu bu şekilde