Gönderen Konu: Sztrandek-650 'VOGO'-Bursa  (Okunma sayısı 580345 defa)

msceylan

• Usta Rehber
  • Ad Soyad: M.Sedat Ceylan
  • Bulunduğu İl: Ankara
  • Doğum Yılı: 1972
Ynt: S-650 'VOGO'-Volkan Aydın-Gökhan Aydın
« Yanıtla #390 : Eylül 03, 2012, 02:19:24 ÖS »

Volkan iyi gidiyor, maşallah :)

shero

• Yeni Üye
  • *
  • insandan herşey olur
  • Ad Soyad: seref kocadolu
  • Bulunduğu İl: isanbul
  • Doğum Yılı: 14.06.1967
  • Tekne Adı: tao
« Yanıtla #391 : Eylül 04, 2012, 09:02:22 ÖS »
size daha önce bahsettiğm gibi trawler planları yapıyordum ama yelkende karar kıldım. elimde atölye ve eleman  imkanı olduğu için hep alüminyum üzerine yoğunlaşmıştım. şimdi sizlere sormak istediğim şey şu. S650 alüminyumdan yapsam nasıl olur? aşağıda size alü levha ölçülerini yazacağım, postalar ve kaplama için bu levhalardan kaç tane gideceğini bana söyleyebilirmisiniz? elimdeki planlara bakarak posta ölçülerini tam çıkaramadığım için sizden bu konuda yardım istiyorum:)
10mm-2500tl-2x4mt  220 kg
8mm-  2000tl-2x4mt  176kg
6mm   1480tl-2x4      130kg
2mm-    490tl-2x4mt   80
not:2x4mt yerine 2x6mt ye kadar olan levhalar da kullanılabilir. bu konuda seçenekler mevcut

mevcut atölye alüminyum işleri yapıyor fakat tekne konusunda bilgisizler. eğer işçilik iyi olursa tekneyi alüminyum bırakmak istiyorum. birçokları için ahşap ne ise banada  metal o derce sıcak geliyor:)bunun için 10mm posta yeterli olur diye düşündüm. eğer kaynak işçiliğinden dolayı fiber kaplama yapmam gerekirse 6mm den posta yapmam yeterli olacaktır. teknenin kaburgası alüminyum iç kısımlaını kontraplakdan yapılmış halini gözümde canlandırıdığımda çok heyecanlanıyorum:) yukarıda verdiğim fiatlar pazarlık yapılmamış fiatlar, bunun üzerinden tahmini %30-35 indirim alırım gibi geliyor. fiatını bir kenara bırakırsak, teknenin ağırlığı konusunda ne düşünüyorsunuz?
hayatın bir film şeridi gibi gözünün önünden geçtiğinde,kayda değer birşeyler olsun

msceylan

• Usta Rehber
  • Ad Soyad: M.Sedat Ceylan
  • Bulunduğu İl: Ankara
  • Doğum Yılı: 1972
« Yanıtla #392 : Eylül 05, 2012, 10:13:27 ÖÖ »
Bende tarım makineleri işiyle uğraşıyorum. @650'yi sactan yapsam diye düşünmüştüm.

Fiyatı uygun geliyorsa aliminyumdan neden yapılmasın ki?

Volkanın harcadığı kontraplak miktarına göre alimunyum ağırlığı ne kadar olacak hesaplamak lazım.

Aliminyumun boya tutmasında bir proplem olur mu? Deniz ortamında korozyon nasıl önlenebilir?

Bruce Roberts'in Metal Boat's diye bir kitabı vardı. Aliminyum tekne yapımı nı da anlatmıştır muhtemelen orada

Ben güzel olacağını düşünüyorum

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
  • Ad Soyad: Volkan Aydın
  • Bulunduğu İl: Bursa
  • Doğum Yılı: 1991
  • Tekne Adı: Suerte Vogo
« Yanıtla #393 : Eylül 05, 2012, 10:25:59 ÖÖ »
Ozaman hemen dipnot geceyim teknenin tam yarisina 4,5(dortbucuk) plaka kontraplak gitti yani yari bordadan assagisina.Ustunede tahminimce 5-6 plaka gidecek.
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!

shero

• Yeni Üye
  • *
  • insandan herşey olur
  • Ad Soyad: seref kocadolu
  • Bulunduğu İl: isanbul
  • Doğum Yılı: 14.06.1967
  • Tekne Adı: tao
« Yanıtla #394 : Eylül 05, 2012, 07:38:36 ÖS »
6-8mm den 10 plaka gideceğini zannetmiyorum. sadece postaları (atıyorum) 4-5cm genişliğinde CNC de kestirerek çıkardığımızı düşünürsek 2 levhadan fazla gitmez diye düşünüyorum. benim planlara çıktı alıp bakmam lazım. 2 levhanın ağırlığı bile 400kg tutuyor. bunun birde kemere ve kaplamaları var tahmini 500-600kg alüminyum tutar. postaları böyle kesersek içine kaç plaka kontraplak gider bilmiyorum tabii. tamamı ağaç olduğunda ağırlığı ne kadar olacak, çıkarıp karşılaştırmak lazım.
tuzlu suya uygun alüminyum kullanıldığında hiçbir sorun olmayacağı söyleniyor. hatta benim usta oksitlendiğinde mukavemetinin dahada artacağını söyledi:) nette dolaşırken, sadece zehirli boya vurarak bordasını natural bırakmış birkaç tekneye rastlamıştım. imalat sonrası oluşan zımpara izleri bir süre sonra oksitlenme sonucu kayboluyor, mat metal kalıyor ve bu bana çok estetik geliyor :) tamam ağacın yerini hiçbirşey tutmaz ama fiber olacağına metalik olsun derim:)
eğer tekneyi maliyetinden dolayı marin kontraplakdan yapmak durumunda kalsam bile birgün mutlaka kendime alüminyumdan bir orta konsol balıkçı teknesi yapacağım. Assos da bir tane 5.75 rota seaman teknem var son zamanlarda açıkdenizde jig ile balık avına başladık ve teknem zayıf kalıyor. amacına uygun bir teknenin fiatıda 70-80bin civarında. ben bunun yerine 10-15bini gerekirse çöpe atıp kendim yapmayı düşünüyorum:)
http://www.aluminumworkbarge.com/26photos.html
bu teknenin üzerinde biraz oynayarak balıkçılığa uygun bir tekne yapıcam birgün.
hayatın bir film şeridi gibi gözünün önünden geçtiğinde,kayda değer birşeyler olsun

sakgor

• Yeni Rehber
  • **
  • Ad Soyad: ahmet akgör
  • Bulunduğu İl: ankara
  • Doğum Yılı: 1968
« Yanıtla #395 : Eylül 05, 2012, 10:54:57 ÖS »
volkan bey merhaba
s 650 ile ilgili yazılarınızı okudum bende ankarada yaşayan bir izmirli olarak sizin gibi bir başlangıç yapmak istiyorum..s 650 de karar kıldım ve çalışmalara başladım planları int. den indirsemde posta planlarını pek anlayamadım..bu konuda elinizde olanları paylaşırmısınız ...teşekkürler..

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
« Yanıtla #396 : Eylül 05, 2012, 11:05:12 ÖS »
Ahmet Bey merhabalar.
Anlayamadığınız kısım nedir acaba ? Yani benim elimde değişik bir bilgi yok. Posta planları ile ilgili sıkıntınız ne ise seve seve yardımcı olmayı isterim.
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

sakgor

• Yeni Rehber
  • **
« Yanıtla #397 : Eylül 05, 2012, 11:09:51 ÖS »
ben posta planına bakarak kontra üzerine direkt çizerek kesmeyi düşünüyorum..bu nedenle çıtaların geldiği girintiler , benim için önemli olacak.bunu söylerken kendi kafamdaki plan..eğer yanlış yoldaysam sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim..

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
« Yanıtla #398 : Eylül 05, 2012, 11:20:31 ÖS »
Direk çizerek kesmek yerine planların cad dosyasını bir flash diske atıp özalitçiye gittiğinizde ve bunun 1-1 kopyasını almak istiyorum dediğinizde size yardımcı olacaklardır. Ben bu şekilde yaptım çok rahat oldu. Eğer yinede kendim çizeceğim diyorsanız ofset tablosundan yararlanmanız gerekecek.
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

sakgor

• Yeni Rehber
  • **
« Yanıtla #399 : Eylül 05, 2012, 11:30:38 ÖS »
cad çizimi veya corel draw çizimde olur elinizde varsa ben onu kastetmiştim..

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
« Yanıtla #400 : Eylül 05, 2012, 11:47:19 ÖS »
Hıı bende öyle diyince sanki bir şey saklıyormuşuz gibi hissettim. :D Cad çizimleri herkese açık Ahmet Bey o konuda hiçbir sıkıntı yok.

Bu sayfanın en altının biraz üstünde Cad için çerçeveler başlığı var. Onun altındaki mavi linklere tıklayarak dwg ,dwt ve dxf formatlı dosyaları indirebilirsiniz.

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=pl&tl=tr&u=http%3A%2F%2Fwww.zeglarstwo.sail-ho.pl%2Fs650%2Fs650.html
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

sakgor

• Yeni Rehber
  • **
« Yanıtla #401 : Eylül 06, 2012, 11:46:05 ÖÖ »
teşekkür ederim...incelemeye devam edicem..bu arada serdar bey( msceylan ) ile ankarada hafta sonu tanışırsak yeni şeyler öğrenebilirim..selamlar...

volkantura

• Kıdemli Üye
  • Yeni Rehber
  • *
  • Ad Soyad: Volkan TURA
  • Doğum Yılı: 1964
« Yanıtla #402 : Eylül 06, 2012, 01:03:19 ÖS »
Selamlar sitenize dün kayıt oldum fakat bir türlü forumları görüntüleyemiyorum. Bir başlığa tıkladığımda başlık açılıyor fakat içi ve altı boş olarak çıkıyor. Adminden veya site yöneticilerinden yardım rica ediyorum.

Buraya yazdığım için özür dilerim ama başka da bir yer bulamadım. Umarım çözüm kısa zaöamda bulunur.

Saygılar
Volkan TURA
Volkan TURA
Bursa

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
« Yanıtla #403 : Eylül 06, 2012, 02:41:52 ÖS »
Boyle bir sorun yasanmiyor diye biliyorum. Bilgisayarinizdan kaynaklanan bir sorun olabilir. Hangi tarayiciyi kullaniyorsunuz? Cerezler ve gecmisi sil secenekleri sorununuzun cozumu olacaktir.
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

servet

• Kıdemli Üye
  • Onursal Rehber
  • *
  • Tekne Adı: avanti
« Yanıtla #404 : Eylül 06, 2012, 08:55:02 ÖS »
benim elimde şaç tekne planı var..orda postalar için verilen lama kalınlığı 7mm,omurga 10mm dış kabukta 3mm...postalarda 10mm kullan derim kalınlıgı,dış kabukta 4mm o boyda teknelerde kullanıldıgını biliyorum..alüminyum deniz için aslında iyi bir secenek kolay korozyana uğramıyor ve dünyanın birçok ülkesinde tekne yapımında kullanılıyor tabi deniz için üretilen marin alümiyumu ayrıca alüminyum tekneler boyanabilirde buna uygun boyalar var boyasızda kullanılabilir..tek dikkat etmen gereken nokta farklı metallerle şaç,demir,çelik,bakır gibi aralarını izole etmeden bir araya getirmemendir ,,yani farklı metallerle direkt temas etmemelidir yoksa hızlı bir şekilde diğer metaller korozyana uğrar..