En yeni fotoğraflar picasa albümüne yüklenmiştir.
Şuan itibarı ile kaplamayı bitirdim sadece omurgayı rahat koyabilmek amacı ile omurga yanlarındaki kontraplakları yapıştırmadım.. Ön bodoslamayı yaptım monte ediyorum ve yarında omurgasını monte edip üstünü kontraplak kaplayıp elyaf kaplama işlemine geçeceğim.
Şuana kadar yaşadıklarımı anlatmak gerekirse

İlk başlarda baya zorlanıyordum. Eski stinger çıtaları ile bu işin olmayacağını düşünerek yeni çıtalar aldım. Stinger çıtalarının kalınlığını 3.3 ten 2.8 e düşürdüm. O haliyle büküm işlemi inanılmaz zor. İmkansız demiyorum yapanlar olabilir ancak ben çok zorlandım.Şuan bile bu yeni çıtalarım dahi plana göre bodoslamaya yapışmamakta ısrar ediyor. Plana göre stingerler 3 boyutlu değişim gösteriyor.Bir ordan bir burdan bükülüyorlar. Stingerleri vida ile monte ettim etmeden öncede altına epoksi sürdüm. Stingerler postalara vida+ epoksi ile bağlılar.
Kontraplak kaplama aşaması benim için çok eğlenceli ve keyifli geçti. Hiç zorlanmamamdanmıdır bilmem çok hoşuma gitti

bazı kaçıklıklar oldu 1,2 cm ama onlarda bizim nazar boncuğumuz olsun hemen epoksi ile kapatıverdik

Kıç postasını(eğik olan) tamamen çıkardım.Onun yerine gezgin korsan forumunda Hamza Toprağın kavalier çalışması gibi stingerleri uzun bıraktım ve kontraplaklarıda uzattım çok güzel platform yapmış Hamza bey bende o şekilde yapmayı düşünüyorum.
Bodoslamasını plana uygun yapamayacaktım. Çünkü bodoslama çok çirkin. Fotoğraflardanda görebilirsiniz.dümdüz küt burun gibi hiç hoş durmuyor . İsmail Abi ile yoğun fikir alışverişimiz sonunda ben hernekadar daha sivri bir bodoslama istesemde planı bozmadım ve plana uyarak bodoslamayı bu şekilde yaptım ve şuan monte ediyorum. En son fotoğraflarda olan stingerleri nasıl bükeceğim oraya kadar Allah bana kolaylıklar versin. İnsan şu bodoslamayı biraz daha önde dizayn ederdi

Çok geride kesmiş ne güzel stingerlerim ileriye kadar gidiyordu.
Şimdilik gelişmeler bunlar bu aşamadayız. Elyafta kaplayıp tekneyi ters çevireceğiz artık .Macun işini şuan ona okadar yoğun bütçe ayıramaycağım için macun zamanı geldiğinde yapacağım.
Daha iyileri sizlerin olsun

Sorular olursa elimden geldiğince cevaplamaya devam edeceğim

Saygılarımla.