Biraz paylaşım yapmıyorum hemen konum aşşağılara düşüyor,kendime torpil yapıcam vallahi

Hafta sonunun çalışma fotolarını yükledim efendim azcıkta bilgi vermek isterim.
Öncelikle lanet olası bitmeyen arkadaştan bahsedeyim,Hareketli salma arkadaşımız epoksi astarlı bir şekilde en son kapatılıp tekneye monte edildi. Mehmet abinin ufak uyarıları doğrultusunda bir takım değişiklikler yaptım.
Kasayı açmış olduğumuz yuvaya tam öpüşücek şekilde 3 cm omurgaya girecek şekilde oturttuk.Salma yaprağını tutan civata tam omurgaya basıcak şekilde hesaplamıştık zaten bunu.
Sonrasında kenarlarındaki boşlukları içeridenmacun halindeki epoksi ile doldurduk ve üzerine fotolarda da görebilirsiniz 2 kat 200 gr lık elyaf yaklaşık 8 cm kasaya 7-8 cm de omurgaya gelecek şekilde elyaflandı.Onun üzerinede 5x4 lük keresteler lamine edildi.İçeriden su yalıtım işlemini tamamladığımı düşünüyorum. Bir tek son olarak bu kerestelerinde etrafını epoksi macun ile radiuslarım diye düşünüyorum.
Artık bukadar işleme rağmen su alırsa hareketli salmaya gerek yok bosch marka akülü matkabımla omurgasına 3-5 tane delik açıp ben batırırım.

Kasanın daha kereste işlemi var. 1 adet omurgaya paralel makara civatalarından geçilmesi,resimlerde de görebileceğiniz üzere geçici olan dikey kerestelerin daha kalınlarından da 4 adet lamine edilmesi gerekiyor ancak kerestemiz bittiği için onları lamine edemedik,artık bauhaus yolları göründü bize

Sonracığıma pis su tahliye sisteminide nihayetinde bitirdik çok şükür.Ben depoyu su hattından yukarıda tutup vanayı açtığım gibi gri su boşalsın istemekteydim. Kendileri beni yıprattı.Öyle bir yer hazırlamışımki uygun plastik depo yapabileceğim kabı bulmak canımı çıkardı ama nihayetinde hallettim. 1 adet 1 parmak çıkışı slikon ile altına gördüğünüz gibi monteledim.
Çıkış firarımız plastikti. Ama içime sinmedi bir türlü çıkışta hortum vs kullanmak.Sürekli su ile içli dışlı olacağı için düzgün olsun istedim ve paraya kıydım

18 lira verdim sarı malzeme firar aldım. Plastiği yerine nasıl sabitlemişsem yerinden çıkaramadım ve kesmek zorunda kaldım. 4 lira - deyiz

Bu sarı malzeme firarıda epoksi yapıştırıcı ile kendimizce sağlam olarak yerine yapıştırdık efendim. Burdan da su alırsa kayığı kendim batırırım tezim hala geçerli.Kendisine 3 saat mesai harcadım çünkü.Tekne altına bol bol girmek zorunda kaldım.Köpeğimiz mayanın yalamalarınada keza..

İbrahim Abi direk küresel vanayı monte et dedi ama monte edince tuvalet çıtasını çok geçti ve tuvaletin taban tahtasını oturtamadık o yüzden plastik dirseği küresel vanaya iyice sıkıp resimlerde görüldüğü gibi monte ettim.Vanadan tekne tarafına olan kısım pek önemli değil sonuçta 20 ltrelik bir depo hepsi tekneye boşalsada birşey olmaz ama vanadan sonrası biraz mühim

Bu arada siteye yeni smiley seti ekledik onlarıda bol bol kullanıyorum dikkatinizi çekmiştir.

Sonracıma sulardan giderken buda tatlı su depomuzun zincirlik dolabındaki doldurma bölümü.Uygun bir yer bulduğumuzda bu arkadaşı biryere sabitleyeceğiz. Ama sabit kullanmayıp seyyar kullanmakta çok hoşumuza gitti seyyarda olabilir.

Bu arada dikkatinizi çekmiştir teknenin içi baya baya yola geldi.Herşeyi bekleten hareketli salmamız sağolsun şimdi takıldı biraz daha hızlanabiliriz tekne içinde çok işte kalmadı ama son kat boyası,raflar,pvc lambri işleri gibi detay işler var.
Buda kıç kamaranın bir görüntüsü.

Elimiz değmişten direk dibinin oturacağı bölümüde yapmaya başladık yavaştan tabikide oda yarım daha boşluk yerlerine parça kesilip yapıştırılacak ve son tesviyesi yapılacak.

Dümeni de yüzde 80 seviyesine getirdik

Bir tek bağlantılarının takılması kaldı. Onuda bir gün direk çarmıh bağlantı noktaları,motor braketi vs ile hep beraber mesai harcayıp takarız diyoruz.Tekrar belirtmek isterim bu dümenin planları s750 nin planlarıdır. 650nin dümen planı yok.