Eveeett geldik zurnanın zırt deliğine

Uzun süren meşakatin sonucunda bugün römorku tamamladık sayılır.Maceramı uzun uzun yazmak istiyorum benim gibi acemilere ve heyecanlılara örnek olsun diye.
3.25 elektrotu yakabilecek bir makineyi malesef Bursa'da temin edemedim. Biliyorsunuz Bauhaus'un makine kiralama servisi var. Gerçi adam seçtiklerine sahit oldum malesef. Böyle bir hizmeti leroy merlinde sağlıyormuş. 175 tl depozito 18 tl günlük kiralama ücretine karşılık DHL marka 160 amper kaynak makinesini kiraladım

( Nekadar teknik konuşuyorum farkettiyseniz

) Sabah 10 civarında makine elimdeydi. Tabi 50'li paket Türk Malı 2.50 lük elektrotu da aldım ve tabi makinenin yanında maskesinide verdiler. Doğruca atölyeye yol aldım.Üst komşum Vedat Abiyi çağırmaya çıktım tam kapıda yakaladım işi varmış çarşıya çıkıyormuş sen başla ben geldiğimde eksiklerini onarırım dedi ve gitti

Kaldımmı başbaşa

Atölyeye geldiğimde dk bir gol bir kabloların üstünde hangisi + ya hangisi - ye takılacağını belirten bir yazı yok

Vedat Abide yok

Sonrasında mantık ürüterek hangisinin hangisine takılabilceğini buldum ve denedim. Kimya bilgimiz var okuyoz biz ya

Kabloları taktım. Sonra iki kat eldivenlerimi,toz maskemi güneş gözlüğü gibi olan siyah camlı iş gözlüğümüde taktım. Elektrotumu penseye taktım( Bu arada yayı da kırıkmış hem elektrotu pensede tutup hem kaynak yapmak zorunda kaldım) Önce amperini ayarladım 85 e başladım yan taraftaki üst üste olan profilleri kaynatmaya.
İlk kaynak dikişimin fotosunu çektim tabi montajını yaptıktan sonra aklıma geldi

Taktik basit. Elektrotu sürt ilk yakmayı yap sonra yaklaştırınca kendiliğinden alev alıyor. Daireler çizerek hattı takip et
Aradaki boşluklar mola verdiğim yerler

Kaynak yaptığın yerin üstüne yapma dediler bende yapmadım.

Sonra başladım iskeleti kurmaya. Sırayla tüm parçaları kaynatmaya çalıştım. Tabi tüm dikişlerim bukadar ' bana göre' nispeten düzgün olmadı.Malzmeyide deldim

Kocaman deliklerde oluştu. Deldiğim zaman amperi biraz azalttım. Yine deldim

Vedat Abi bakar bunlara dedim ve bıraktım.
Orta kısmı elimdeki fazla köşebentlerle resimdeki gibi kaynatarak kendimce güçlendirdim. Çünkü ordada ufak delmeler hatalar yapmıştım bazı yerlerde kendime güvenemedim.

Neyse çalıştım çabaladım kaynattım kaynatamadım saat 5 buçuğa kadar çalıştım. Sonra artık apartmanın sigortası dayanamamış heralde arada elektrotuda yapıştırdığımdan sigortası attırmış ve yakmış. Birazda panoyla uğraştım kabloları değiştirdim.
O sırada Vedat Abi geldi ve giyinip yanıma geldi. Şöyle bir inceledi fena olmamış lafını çaktı

Sonra aldı avcuna bolca yanmış küçük elektrotları, üstündeki örtüyü temizledi ve başladı benim delmiş olduğum yerleri tamir etmeye.Bağlantı yerlerlerini inceledi ve delikler dışında genel olarak olmuş olduğunu söyledi.Usta Adam farklı oluyor tabi o delinmiş yerleri öyle tamir etmek benim aklıma gelmezdi.

En önünüde yetiştirememiştim sağolsun onuda yaptı.Ama tek bir iş daha kaldı Mehmet Abi'nin yollamış olduğu okbaşını oraya kaynattırmaya.
Ve Sonunda aşağıdaki şey ortaya çıktı

Olmuşmu olmamışmı,nekadar olmuş nekadar olmamış onu tekne üzerindeyken göreceğiz bakalım. Ama 100 kilo olarak ben üzerine çıkıp tüm bağlantı yerlerinde baya tepindim anormal bir durum göremedim

Sırada
Jantları bulmak
Dingilin bağlantı noktalarına sağlamlık katmak adına U kilit bağlamak
Çekme tertibatını düzenlemek
Römork Antipas ve Renkli Boya ile Boyamak.
Arkasına kedigözü veya yansıtıcı yapıştırmaları yağıştırmak.
Sıra Sıra ahşap+ Lastik yatakları yapmak.
Bunları nekadar sürede bitirebilirim bilemiyorum ama bunlar bittikten sonra Suerte Vogo doğaya çıkmış olacak.
Durum bu şekilde beni dinlediğiniz için teşekkür ederim
Bana her noktada yardımını ve desteğini esirgemeyen herkese ve ayrıca özel olarak İbrahim Abi ve Mehmet Abi'ye teşekkür ederim

Kahrımı çektiler,çekiyorlar..