Açtığım konuları bilgisayara kaydediyorum size de tavsiye ederim. Umarım bir daha yaşanmaz

Evet arkadaşlar yeni bir projeyle karşınızdayım (bende proje çok ) yüzden fazla fotoğraf var ve bunları yüklemek çok zor o yüzden özet geçiyorum..

tekne 5.5 metre kamaralı ahşap 900 liraya aldım

motoru çalınmış içten takma motorum vardı sıfır ona göre bazı değişiklikler yaptık bunları sizlerle paylaşacağım sadece bu siteye özel

Kayalara çarpan kısımlardan bir tanesi

pürmüz yardımıyla boyayı kazıdık komple çürük tahtalar vardı onları değiştirmemiz gerekliydi ve polyester kaplanacağı için ahşap zemine kadar kazınması lazım

Kazıma işlemi bitti sayılır teknenin arkasında 2 adet livar mevcut bir tanesi çürümüştü

motor yeri için tahtalar çıkartıldı ve çürük yerler işaretlendi

teknenin tipi çok güzel ilerde komple tahtaları çıkartım kontra yapacağım ve sadece ahşap gözükecek

tekne sürat teknesiydi dıştan motoru varmış 25 hp çalınmış.. Karinede kullandığım parçalar

ahşap kesiciyle kesiliyor. siz sakın korkuluksuz çalışmayın!!

parçalar kesildi montajı kaldı

şaftın geçeceği kısmın yanları su kontrası yaptık içine döküm ve köpük sıktık dışı elyaf kaplanacak

hava soğuk olduğu için polyester ısıtıldı siz bunu da yapmayın!

bu işlem çok önemli polyester ne kadar akıcı olursa ahşaba işlemesi o kadar iyi olur 2-3 kat polyester sürüldü biraz beklemeden sonra elyafa geçildi

burada önemli bir noktada elyaf işleminde hava kalmaması ilerde sorun yaşatır eğer hava kalırsa maket bıçağı veya taşlamayla açılmalı

polyester renklendirilip sürüldü sonra macun ve boyası yapılmıştır macun ve boya kısmının fotoğrafları yoktur?..
sorularınızı cevaplamaya her zaman hazırım