Gönderen Konu: Tekne Ölçümünde Dıştan Takma Motor Ölçüme konu olur mu?  (Okunma sayısı 320 defa)

khbilen

• İleri Rehber
  • Ad Soyad: Kadir Haldenbilen
  • Bulunduğu İl: Denizli / İzmir
  • Doğum Yılı: 1955
  • Tekne Adı: Albatros

Benim Trimaran ana tekne boyu tam 4.80 metre olacak (elyaf+epoksi+astar+boya hariç, ondan önce kontrplak net bu). Dümen de yok ya, gerekirse onu 19 cm yaparım.

Elimde Haibo ET-54 var. Onu kullanayım desem, takınca arkaya 21 cm gibi ek geliyor. 1+ cm fazla oluyor. Gerçi faturasını da bulamıyorum, göstermem de mümkün olmayabilir ya! Ne önerirsiniz?

sessizsakin

• Kıdemli Üye
  • İleri Rehber
  • *
  • Ad Soyad: Kadir
Ynt: Tekne Ölçümünde Dıştan Takma Motor Ölçüme konu olur mu?
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2025, 03:17:29 ÖS »
Teknenin sökülemez parcalarindan olusan butun govdesine boy olcusu biciliyor diye biliyorum.

Fakat, yonetmelikte sorunlu aciklar soz konusu gibi. Her memur da kafasina gore anlayip/anlamayip uygulama yapiyor gibi. O el kadar motora da kayit istemesinler yahu. Motorsuz kaydedip kurekle cekecegim dersin. Teknenin kayitli evraki olduktan sonra sahil guvenligin filan kucuk bir elektrik motoruna takilacagini dusunmuyorum. Ama benim dusunmuyor olmam gercekleri de yansitmiyor olabilir.

servet

• Kıdemli Üye
  • Onursal Rehber
  • *
  • Tekne Adı: avanti
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2025, 03:18:40 ÖS »
Sökülüp takılan eklentiler dikkate alınmıyor..
Motora bir satıcıdan fatura kestirirsen ,ruhsata yazılır,veya yazılmasada çok önemli degil..
Atmosferik bir motor degil sonuçta,denetimde sorun çıkaracaklarını sanmam..

khbilen

• İleri Rehber
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2025, 09:18:00 ÖS »
Güzel, bunlar iyi haber. Faturayı nasıl alacağımı bilmesem debir yol bulunur sanırım. Zatenbenim en büyük sıkıntım faturalarla olacak. Kontraplak, epoksş, hırdavat var da, motor ve yelken ve direk için yok. On yıl önce sahibinden.com dan ikinci el surf direk ve yelkeni almıştım. Sahibindenel değiştirdi galiba. Şimdieski kayıtların hiçbiri yok. Yelken ve direk de faturasız.

Motoru yedekte tutup tekneyi yelkenli diye kaydettireceğim (uçurtma desem döverler herhalde) ama fatura olmadığı için kendi diktiğim yelken ve uyduruk dandikbir direği kullanmayı düşünüyorum

Diğer soruyu sormamın nedeni bu. Adam kalkıp yav bu dandik direk rüzgara dayanır mı demesin.

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
  • Ad Soyad: Volkan Aydın
  • Bulunduğu İl: Bursa
  • Doğum Yılı: 1991
  • Tekne Adı: Suerte Vogo
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2025, 10:47:45 ÖS »
Güzel, bunlar iyi haber. Faturayı nasıl alacağımı bilmesem debir yol bulunur sanırım. Zatenbenim en büyük sıkıntım faturalarla olacak. Kontraplak, epoksş, hırdavat var da, motor ve yelken ve direk için yok. On yıl önce sahibinden.com dan ikinci el surf direk ve yelkeni almıştım. Sahibindenel değiştirdi galiba. Şimdieski kayıtların hiçbiri yok. Yelken ve direk de faturasız.

Motoru yedekte tutup tekneyi yelkenli diye kaydettireceğim (uçurtma desem döverler herhalde) ama fatura olmadığı için kendi diktiğim yelken ve uyduruk dandikbir direği kullanmayı düşünüyorum

Diğer soruyu sormamın nedeni bu. Adam kalkıp yav bu dandik direk rüzgara dayanır mı demesin.

Ben evrakları çıkarırken kontrol eden memur ana kalemlerin faturalarını dikkate almıştı. Ahşaplar ,reçineler , boya ve fiber elyafların faturalarını esas almıştı. Diğer şeyleri hiç sorgulamadı.Bende yelken direğimi 2. el olarak satın aldım. Hiç problem olmadı.
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!

servet

• Kıdemli Üye
  • Onursal Rehber
  • *
  • Tekne Adı: avanti
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2025, 09:51:55 ÖS »

Kimden aldınız motoru? Eger hatırlıyorsanız durumu anlatıp fatura kesermisniz diye sorun,yada başka satıcıya,kdv ödeyeceginizi söyleyin,bazı firmalar kesebiliyor..

khbilen

• İleri Rehber
« Yanıtla #6 : Eylül 10, 2025, 06:16:11 ÖÖ »
Motoru tam nereden ve kimden aldığımı hatırlamıyorum ama İzmir'de Kemeraltı'nda spot marin alet/edavat/eşya satan küçük dükkanlardan biri idi. Aynı adam aynı yerde duruyor mu bilmem ama göz hafızam iyidir. Duruyorsa, yürüyerek o bölgeyi tararsam dükkanı bulurum.

Motorun seri numarasını bulmak lazım. Çok oynadım aletle, benim şişme katanaran yüksek olduğu için şaftı uzatmk için epey bir açıp kapamıştım. Şimdi de kısaltmam lazım...