Deniz suyu pompasi jabsco, yakit pompasi bosch... ama 100% yerli... Ilginc bir yaklasim

Tek silindir bu kadar buyuk cap ve strok. Tam gucte kabaca 5 litre / saat yakit yakiyor.
Bu guce bu yakit sarfiyati bence fazla.
Bu kadar buyuk cap ve strok'lu bir motor, tek silindirli de olunca hilti gibi titreyecektir. Cilginlar gibi titrememesi icin hem motorun, hem de volan dislisinin acayip agir olmasi gerekir. Muhtemelen de oyle yapmislardir. Bu da fazladan yakit sarfiyatini bence aciklar.
Ote yandan, Tek silindir yapmalarinin sebebi buyuk ihtimal maliyetleri buyuk olcude dusurmek. Bence en azindan iki silindir olmaliymis.
Bi keresinde bir hafta boyunca isim geregi gunde 8 saat hilti kullanmistim. Sonraki bir hafta boyunca gordugun hersey titriyordu ( elbette mecazen ).
Ben de motorun kendisinin calisan versiyonunu, hatta bir teknede mumkunse gormenin para harcamadan once daha mantikli olacagi taraftariyim.
Ayni isi yapan urunlerde genelde baslangic maliyeti dusuk olanlarin isletme maliyeti pahali kullanim konforu dusuk oluyor. Bir gormekte fayda var. Ayrica ben sunuma ve dogruluga onem veren bir insanim. 100% yerli deyip bosch yakit pompasi kullanmayacaksin. Yada 100% yerli demeyeceksin. Beni mi kandiriyor kendini mi belli degil.