Konuyu daha önce görmüştüm ancak yazmak şimdiye kısmet oldu.
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.Yazım biçimi ve anlatımınız iyi bir forum kullanıcısı olduğunu gösteriyor bu hassasiyetiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Tahminlerinize katılıyorum 7-8 metrelik tekneler sizin söylemiş olduğunuz ihtiyaçlara fazlasıyla yetecektir.1-1,5 yıl yapım süresini siz uzun bir zaman gibi yazmışsınız ama bizim buralarda o zamanlar çok hızlı,jet zamanlar

ben 5 yıldan bu yana su ile kavuşturamadım teknemi siz düşünün. Ortalama ise 2,5-3 yıllarda geziniyor.Boyut büyüdükçe zamanda büyüyor.
7-8 metre motorlu teknelerden bahsediyorsak günümüz şartlarında tahmini söylemek gerekirse motor hariç 10-15 bini gözden çıkarmanız gerekir diye düşünüyorum. Tabi bu donanım isteklerinize vs göre artadabilir;pazarlık,araştırma gücünüze göre düşedebilir.
Bu maliyetler için ben tanınmış sitelerden ücretli plan almanızı tavsiye ederim.Küçük paralar değil neticesinde. Denizcilik tecrübeniz olsa da, tekne yapım konusunda kendini ispatlamış,daha önce yapılmış örneklerin olduğu,bol foto ve tasarımcı desteği sunan ücretli plan sizin için daha iyi olacaktır. Plan seçimi ve tekneyi yapacak yer bu işin en önemli noktaları.Ondan sonra hep beraber tekneyi suya indiririz zaten.
Aklınıza takılan her hangi bir şeyi sormaktan ve bize yazmaktan çekinmeyin lütfen.