Şöyle bir teklifte bulunayım eğer bu konuyu henüz çözmediyseniz;
http://www.robotistan.com/analog-voltaj-cikisli-ruzgar-sensoru-anemometreBunun maliyeti şu anda 240 TL görünüyor.
Arduino : 30 TL
kutu kablo anahtar düğme ekran vs : 50 TL
voltaj ıvır zıvır ayarlama kartları : 50 TL
Lehimleme düzeneği, sabır

şefkat ve sevgi.
Programlama ve bir araya getirme : gönüllü bir hayırsever

zira bunu parayla kimse uğraşıp yapmaz. yaptırdığına da değmez.
Bir de sistemin çalışması için enerji gerek. direğin tepesinin uzak olduğunu düşünürsek sıradan piller sıkıntılı olacağından en azından ufak bir ışıldak aküsü koymak iyi olur.
Arduino 5 v çalışır. bu alet 9v istiyormuş. 12v bi küçük bir akü her türlü iş görecektir.
Hemen hemen benzer paralara, elle tutmak için tasarlanmış, tam rüzgar yönüne tutması dert olacak bir alettense bu proje yapılabilir.
Rüzgar yönü ölçmek için de basit bir sistem düşünülebilir.
veya sensör masrafı biraz daha açılırsa yön de ölçen sensör modülleri var.
Arduino programlanabilir basit ama çok güçlü bir kart. Ben de bu konuda epey deneyimliyim. Şu linkteki videoyu 3 boyutlu içeriğinden dış gövdesine, elektroniğinden yazılımına komple kendim yaptım. Burdan pay biçebilirsiniz

Hava olsun diye değil bilgimden emin olun diye şeyettim

Eğer siz yada bunu yapmak isteyen birisi malzemeleri alıp bana gönderirse 1 - 2 hafta içerisinde gerekli yazılımı ve bağlantısıyla ilgili gerekli şeyleri hazırlayıp geri gönderirim.
Buradan siteden paylaşmak için de çok güzel bir cihaz projesi olur. open source süreriz piyasaya

Yavaştan kendi teknemi yapmayı düşündüğüm şu dönemde bana da güzel motivasyon olur. Zira bunun gibi bir proje benim tekneme yapmayı planladıklarım yanında devede kulak

Otopilotundan yelken asist'e kadar bir çok fikrim var.
Yeterli ve güvenli sensörlerle donatılmış bir tekne eminim otonom şekilde yelken seyri yapabilir. Hatta bir insandan daha iyi yapıp aldığı verileri değerlendirerek sürekli daha iyi performans da gösterebilir.

Tabi yelkenin halatını sen çekmedikten sonra ne zevk alıcaksın diye. O da ayrı bir yol. bu da ayrı. Sonuçta aranızda işe arabasıyla gidip gelen vardır. ben de bisikletle gidip geliyorum gibi.
Ben taşı kuyuya attım

çıkarmak isteyen olursa buralardayım