VİDEODAKİ adam çivileri çakmak yerine sadece matkapla delmiş yerlerini yada devamını göremedigim için ben öyle sandim ve ingilizce bilmedigim için bir kez daha isyan ettim kendime ....denizci kurubuz ..peki yapiştiri ve macun için hazılarken nasıl bir oran kullandınız ?
bu videodaki adam bir kat sürüyor üstüne bir kat daha sürüyor fazlalıkları alıyor lakin ne kullanıyor bir türlü anlıyamadım ??
Öncelikle yapıştırma işlemleri için bizler genellikle epoksi yapıştırıcı kullanırız.
Epoksi yapıştırıcıları iki bileşenli (A ve B komponentleri) yapıştırıcılar olup karışım oranları üreticileri tarafından belirlenir.
Videoda gördüğümüz birleştirmede 2 ihtimal olabilir.
1.si ilk sürdüğü emprenye olabilir birleşim yerlerinde ileride sıkıntı yaratmaması için,ikinci sürdüğüde epoksi yapıştırıcıdır.
2.si ise ilk kat yine epoksidir.İlk kat ile ahşabı iyice doyurmuştur muhtemelen biraz beklemiştir,yapıştırıcağı zamanda ikinci katı sürüp yapıştırmıştır. Yani 2 kere birşey sürülmesinin açıklaması bu şekilde olabilir.
Ben henüz böyle sürerek kontrplak üzerinde epoksi oranlarını ayarlayabilen, aynı zamanda bunları karıştırabilen bir babayiğit görmedim.