Eger amaciniz 5 metrelik bir tekne yapmaksa, eger bunu yapabilecek sekilde el becerinize guveniyorsaniz , kabataslak bir planla da ustesinden gelebilirsiniz. Eger gelemeyeceginizi dusunuyorsaniz tekne nedir nasil olmalidir biraz arastirmaniz gerek.
Yapacaginiz tekne plani, en cahil insanin bile anlayabilecegi kadar detayli yapilmis bile olsa, sizin yine de bazi konulara hakim olmaniz gerekir.
Agirlik merkezi nedir nasil olmalidir. Teknelerin alt formu neden farkli sekillerdedir hangi sartlarda hangi tip alt formlar tercih edilir. Avantaji dezavantaji nedir. Bunlari bileceksiniz ki amaciniza uygun tekne planini secebilin.
Yelken mi tercih edeceksiniz. Motor mu tercih edeceksiniz. Hepsinin gerekleri ve ihtiyaclari cok farkli.
Bana sorarsaniz, bu konularda yeterli bilginiz olmadigini dusunuyorsaniz tekne parasi biriktirin.
Kendi teknenizi yapmak biraz yetenekle zor degildir. Ama arastirmak ve ogrenmek gerektirir.
Yillarim mimar ve muhendislere gercek gibi gorunen cizimler yapmayi ogretmekle gecti. Hep karsilastigim ; bana guzel bir cizimin ayarlarini anlatin. Ben gideyim oldu.
Guzel plan bulmak isin yarisi. Kalan yarisinda daha edinmeniz gereken bilgiler var. Bunlari once arastirir ogrenirseniz, ihtiyaciniz olanin cok detayli " adam gibi bir proje " olmadigini goreceksiniz.
Kadin gibi narin bir proje de isinizi gorur.
tekne boyuna bagli olarak isler zorlasir. Bana gore 6 - 7 metreden sonra teknede muhendislik calismasi cok onemli olmaya basliyor. Ama 6 - 7 metreden kucuk tekneler dolayisiyla hatalari epey tolere edebiliyor. 5 metrelik bir tekne iyi kotu bir plan ve bilgi ister. Adam gibi proje, daha buyuk tekneler icin gerekebilir

tabi burdaki adam nedir

o onemli