Herkeze tekrardan merhaba..
Daha önce Erol bey in benim için çizdiği kik kayık palnında birçok hatalar çıktığı ve kendisi de siteden ayrıldığı için plan üzerinde düzeltme yapma imkanımız kalmadı ve planı bir kenara bırakıp tekneyi kendimiz yapmaya karar verdik..
Bu konuda bana engin tecrübesiyle destek veren büyük yat yapımlarına imza atmış Cillop Mehmet abinin ismini yaşatmak adına Teknemin adını 'CİLLOP' koymaya karar verdim.
Öncelikle Teknenin özellikleri daha sonra kullandığımız malzemeler ve maliyet hesapları son olarak da yapım fotoğraflarıyla tüm detayları sizlerle paylaşacağım.
Teknemiz Kik tabir edilen baş ve kıç tarafı sivri özellikle batık üzerinde küreküstü ve akış yöntemleriyle av yapmaya uygun ,kontrolü çok kolay bir kayık olacak..4.90 m gibi bir boyda tamamlamak arzusundayız.
Erol beyin çizdiği 9 adet posta üzerinde revizyon yaparak işe başladık.
Öncelikle 8 mm kalınlıktaki kontradan oluşan postalara vida atma imkanı olmadığı için postaları 20mm oküme marin kontradan CNC de kestirdik.

Teknenin su kesimi yüksekliği yüzmeye imkan vermeyeceği için uçlarına aşıyla ilave yaptık.

Deniz tutkalı donduktan sonra tesviyeyi yaparak postaları uzatma işlemini bitirdik..
Böylelikle 13 cm yükseklik artarken teknenin eni de 10 cm kadar arttı.