S750 nin orijinal ölçüleri: Tam boy 7,50M.- En 2,80M. -Deplasman 3350Kg.
Bildiğiniz gibi ilk model çalışmamda jpg dosyasından verim alamadığımdan ve Mevcut DXF dosyası deplasman versiyonuna uymadığından "S750 kiloluk versiyon" denilen yuvarlak karinalı modeli yeniden çizdim.

Ancak çizerken gördümki aslında bu teknenin eni 2,95M.

üçüncü ve dördüncü postaları biraz baskılayarak 2.80e indirmişler.

3. ve 4. postaları rahatlatınca form kendini buldu. Wajtek amcanın aslında 850 bir versiyonu daha var onda ki ende 2,95M. sanki 650 ile 850 ye ara bir model olarak 750 yi icat etmiş bana göre zorlama bir ölçü.Her neyse
Genişlikteki düzeltmeye paralel 1/3 en boy oranını korumak için ve de platformu biraz genişlesin diye tekne boyunu toplam 8,85e çıkartmış oldum

Ama bu seferde pruvadan bakınca gözüme silindir gibi görünmeye başladı. Şeytanda bir türlü rahat vermiyor dürtüp duruyor

Geldiğim noktada kararsız kaldım.

en 2,95M.yi iç ölçü kabul edip "posta ve kaplama kalınlıklarını ilave ederek toplam 20cm." öyle mi yapmak, yani tekne enini 3,15'e çıkarmak…

yada: 1,87M. Kabin yüksekliğinden feragat edip "Farş tahtalarından itibaren kemere kalınlığı çıktıktan sonra kalan gerçek kabin yüksekliği 1,77M oluyor" bir 10cm daha basık yapıp 1,67 kabin yüksekliğine razı olmak.

ve kafayı her vurduğumda "kendim ettim kendim buldum" türküsünü mü söylemek.

Bu arada boyum 1,75M.
Boyuna %10 kadar büyütmenin çok problem olmayacağını ama enine büyütmenin stabiliteye olumsuz katkısı olabileceğini bazı kaynaklarda okumuştum buna rağmen; ende 20 cm , %06 kadar büyütmenin etkisini kestiremediğimden bir türlü karar veremiyorum.

Tabii konu görsellik olduğu kadar, teknik olarak ta önemli. Konuyu bilen arkadaşlardan ricam korkutmadan, ürkütmeden, güzel güzel "ne kaybederim, ne kazanırım" anlatmaları ve karar vermemde bana yardımcı olmalarıdır. Saygılar
Sizce hangisi? soldaki 295cm. en, sağdaki 315cm. en. Her ikisinde de salmasız sintine draftı 50cm. Toplam yükseklik 217cm. Tam boy 885cm.