Selamlar,
Bir süredir sitenizi en ince detayına kadar ilgiyle okuyorum. Tavsiye ettiğiniz,adı geçen,isim benzerliği olanlarla beraber binlerce plan yapım örneği derken ben tekneyi yapmaya karar verdim. Fakat çok ciddi bir sorunum var kararsızlık

İnşaa etmeyi düşündüğüm yerdeki ağacı kesip üzerini kapatacak planları bile hazırladım ama henüz ortada tekne planım yok.
http://www.sztormiaki.pl/rambler/Bonito.html bu tarz olmak üzere toplamda 6 -7 mt yi geçmeyecek bir tekne görmek istiyorum ama bulamadım. İçten motorlu olmasını istiyorum. Maksimum 7 mt olabilir. Sebebine gelince inşaa edeceğim yere yoldaki virajdan dolayı sadece tek dingil kamyon inebiliyor ( bu nedir bende bilmiyorum ama sonuçta 8 mt lik tekneyi buradan alıp çıkartamıyormuş ). Yelkenli sanırım bu işte çok tercih edilen ancak benim böyle bir ihtiyacım yok. İki kişilik kamarası olan wc ve yüzmek için platformu olan bir plan bulup satın almak ve uygulamak istiyorum. Bir iki gün içinde yaşayabileyim gittiğimde.
Sizlerin tecrübe ve bilgilerinizden yararlanmak istediğim diğer bir konu da dıştan takmalı motorların avantajı ve dezavantajı nedir? 6-7mt bir tekne için kaç bg motora nominal ihtiyaç vardır? Tekne planlarında tabanı yaptıktan sonra kamara ve diğer tarafları kendim yeniden tasarlayabiliyormuyum ? Bunun için bir ağırlık hesabı v.s yapmam gerekiyor mu ?
Soracağım yüzlerce sorudan ilk birkaçını seçtim affınıza ve geniş yüreğinize sığınıyorum.
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.