Gönderen Konu: Döşeme ve Duvarlarda Lambri Kaplama ?  (Okunma sayısı 5862 defa)

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
  • Ad Soyad: Volkan Aydın
  • Bulunduğu İl: Bursa
  • Doğum Yılı: 1991
  • Tekne Adı: Suerte Vogo
Döşeme ve Duvarlarda Lambri Kaplama ?
« : Ocak 31, 2013, 08:54:34 ÖS »

Yavaştan hem elyaf yaparken hemde teknemin iç detayları ile ilgilenmeye başladım. İçerisinde çoğu yeri kontraplak yerine lambri yapmayı düşünüyorum. Hem uygulama kolaylığı hemde sıcak görüntüsü beni kendine çekiyor. Dün düz kontraplak yapmaktansa daha çekici olur diyorum. Bu konuda sizlerin görüşleri nelerdir ? Belki biraz fazla ağırlık katar ancak bu benim gibi hareketli salma kullanacak birisi için olumlu olmazmı?
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!

ozngms

• İleri Üye
  • Ad Soyad: ozan gümüş
  • Bulunduğu İl: Aydın
  • Doğum Yılı: 1984
Ynt: Döşeme ve Duvarlarda Lambri Kaplama ?
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2013, 11:32:35 ÖS »
kullanacağın malzemenin ağırlığı yelken seyrini etkilemez bence..Estetik unsurlar için kullanılabilir hatta iç dizaynda kullanılan kontraların marin olmasıda önemli değil..
Zamanında internette sailboat plan diye okadar çok arama yaptımki acaba başka ürünlerinde planları varmıdır diye furniture plan olarak arattım..
Amatörler için mobilya planları buldum..Bir çoğu tekne içinde kullanılmak üzere uyarlanabilir..Bir dolap kapağının farklı tasarımların nasıl yapılacağı detaylandırılmış tekne içindede sonuçta dolap kapağı yapacağımızdan yararlı olabilir paylaşayım..

Aldığım el aletlerini kullanayım hemde hafta sonu hobisi oluşturmak amacıyla bu planlardan bir tanesini denemek istedim.. Bir sehpa denemesi..
Doğramalık çam kerestelerden verilen ölçülerde ağaç kestirdim bu hafta yapmayı deneyeceğim..

Planıda bu http://ana-white.com/2012/07/plans/rustic-x-coffee-table

bu sitede bir sürü mobilyanın amatörler için planı var..
YAPIM MACERAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN www.facebook.com/RBMC31

servet

• Kıdemli Üye
  • Onursal Rehber
  • *
  • Tekne Adı: avanti
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2013, 11:58:16 ÖS »
Yavaştan hem elyaf yaparken hemde teknemin iç detayları ile ilgilenmeye başladım. İçerisinde çoğu yeri kontraplak yerine lambri yapmayı düşünüyorum. Hem uygulama kolaylığı hemde sıcak görüntüsü beni kendine çekiyor. Dün düz kontraplak yapmaktansa daha çekici olur diyorum. Bu konuda sizlerin görüşleri nelerdir ? Belki biraz fazla ağırlık katar ancak bu benim gibi hareketli salma kullanacak birisi için olumlu olmazmı?

ağırlıgım su üstünde değil su altında olması önemli volkan..plan dışında su hattı üstündeki agırlıgın tekne stabilitesi için dezavantaj olduğunu referans kaynaklarda yazar..k.plak,lambri ağırlıkta çokmu fark eder? onu bilemiyecem ama safra ve salma ağırlığını planda verilenden düşük yapma.!

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2013, 12:00:37 ÖÖ »
kullanacağın malzemenin ağırlığı yelken seyrini etkilemez bence..Estetik unsurlar için kullanılabilir hatta iç dizaynda kullanılan kontraların marin olmasıda önemli değil..
Zamanında internette sailboat plan diye okadar çok arama yaptımki acaba başka ürünlerinde planları varmıdır diye furniture plan olarak arattım..
Amatörler için mobilya planları buldum..Bir çoğu tekne içinde kullanılmak üzere uyarlanabilir..Bir dolap kapağının farklı tasarımların nasıl yapılacağı detaylandırılmış tekne içindede sonuçta dolap kapağı yapacağımızdan yararlı olabilir paylaşayım..

Aldığım el aletlerini kullanayım hemde hafta sonu hobisi oluşturmak amacıyla bu planlardan bir tanesini denemek istedim.. Bir sehpa denemesi..
Doğramalık çam kerestelerden verilen ölçülerde ağaç kestirdim bu hafta yapmayı deneyeceğim..

Planıda bu http://ana-white.com/2012/07/plans/rustic-x-coffee-table

bu sitede bir sürü mobilyanın amatörler için planı var..

Ozan Abi mobilya konusunda sıkıntı yok mobilya planları mevcut :) Ama verdiğin link çok iyi olmuş artık parçalardan eve birkaç birşey yapabilirim :D
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2013, 12:02:19 ÖÖ »

ağırlıgım su üstünde değil su altında olması önemli volkan..plan dışında su hattı üstündeki agırlıgın tekne stabilitesi için dezavantaj olduğunu referans kaynaklarda yazar..k.plak,lambri ağırlıkta çokmu fark eder? onu bilemiyecem ama safra ve salma ağırlığını planda verilenden düşük yapma.!

Abi yok o konuda kaçmam çünkü beton dök dökebildiğin kadar o konuda hiç sıkıntım yok :D
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

tcgberk

• Çırak Rehber
  • insanlar 3e ayrlır,yaşayanlar,ölüler ve denizciler
  • Ad Soyad: Tunç Aş
  • Bulunduğu İl: istanbul
  • Doğum Yılı: 1974
  • Tekne Adı: CJ 3B WILLYS
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2013, 11:36:23 ÖÖ »
size tavsiyem suni deri kaplamanız
o kadar basit ve estetik ki tüm tekne imalatçıları bunu kullanıyor artık .altına 0.5 cm kalınlığında sünger ,üstüne deri istediğiniz renk ve desende  kesiyorsunuz kıvırıp zımbalıyorsunuz. kontraplak gibi lambiri gibi ölçme biçme yerleştirmesi dert değil etrafında boşluklar oluşmuyor.kontraplakta ve lambride milimetrik ölçü almak zorundasınız .
pruvanız neta deniziniz sakin olsun