Saygılar , sevgiler dilerim herkese.
Hepimizin de bildiği üzere denizcilik bilincinin en önemli ögelerinden biri yardımlaşmadır. Nasıl ki seyrimiz esnasında bizden yardım talebinde bulunanlara koşuyorsak , nasıl ki karada teknelerimiz ile uğraşırken dostlardan yardım ve destek alıyorsak , nasıl ki yola çıkacak birini uğurluyor , döneni karşılıyorsak işte öyle... Karada , şehirlerde yaşamak zorunda olan bir çoğumuzun yavaş yavaş unutmaya başladığımız yardımlaşma duygusu insan oğlunun doğa karşısında ne denli çaresiz olduğunu iliklerine kadar hissettiği denizlerde taptaze durmakta.
Günümüzde bir çoğumuzun denizle ilgilenme nedeni ekonomik veya yaşadığımız coğrafi bölgenin bir zorunluluğu olarak veya belirli ekonomik güce sahip kişilerin hobileri olarak karşımıza çıkmakta. Ancak herne kadar bir çok kişinin denizde olma nedeni bu hususlara dayansada içimizden birileri halen hiç bir menfaat beslemeden , sadece aşk ile , maksadını kendi kişisel çıkarlarından çok çok uzaklara atarak denize inmekte...
İşte denize inen böyle biri , denizin büyük dalgalarını sevdalısının nazı , havanın azimli rüzgarlarını aşkının soluğu sanan bizlerden biri , denize inmekte.
Böyle bir durumda denizciler zaten ne yapacağını bilir , onların karşımıza çıkacak her çaparizde yanımızda olacağını biliyoruz. Bizim esas sesimizi duyurmak istediğimiz kişi sensin , şuan bu yazıyı okuyan , ömrü boyunca hayatının bir yerinde kimi zaman fiili , kimi zaman hayalide olsa deniz olan sensin , sana sesimizi duyurmak istiyoruz.
Çünkü biz senin gibiyiz , kendi teknemizi en güzelinden satın alamayız , kendimize tatil yörelerinin dolu olduğu bir rota çizemeyiz , en konforlu marinaları uğrak ve konaklama yerleri yapamayız...
Ama bak biz senin gibiyiz derken ne yapıyoruz ; Satın almak yerine neredeyse 5'te 1 fiyata Kendi işçiliğimiz ile kendi teknemizi inşa ediyoruz , tamamen el yapımı bir tekneyi gövdesinden armasına , salmasından dümenine ilmek ilmek biz imal ediyoruz , kendi rotamızı çiziyoruz , bu rotaya bol miktarda para harcayacağımız marinalar gibi yerler yerine çok cüzi rakamlarla , bazende ücretsiz olan balıkçı barınaklarını , uygun koyları ve limanları ekliyoruz ve daha bir çok şeyi kendi imkanlarımız ile kendimiz yapıyoruz.
Neden mi?
Çünkü sende yapabilirsin! Belkide sadece nasıl olacağını bilmiyorsun. Belkide bir öncünün çıkıp bunun bir yolunu bulduğunu göstermesi gerekiyor.
İşte benim tanımış olduğum bu kişi böyle birisi , benim ufkumu açan , tüm bunları başarmanın bir yolu olduğunu gösteren kişi şimdi başka ufuklar için yeniden denize inecek...
Ona , bu yolculuğa biran önce çıkması için , bizlere yol gösterici olması için , denizcilik bilinci ile yardım etmemiz gerekiyor , aslında bu tam manası ile bir yardım değil , bu bir katılım , biz senide bize katılmaya çağırıyoruz. Yaşarken biriktirdiğin anı kumbarana güzel olan şeyler atabilmen için senide aramıza çağırıyoruz.

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.usKatılmak isterseniz eğer aramıza adres çubuğunuza ;
http://www.benimyelkenlim.com/index.php/topic,936.0.htmlveya
http://ismailoruc.blogspot.comyazmanız yeterli.