Kendi Tekneni Kendin Yap > Plan Okuma
Ofset Tablosu Nedir? Ne İşe Yarar?
mertbese:
Teşekkür ederim Volkan açıklaman için.Bir sorum daha olacak. İletide değişiklik yaptım ama sana yetişmemiş :) @650 de 0 a kadar her posta arası 630mm 0+ ile 0 arası 200 mm sanırım. Su hattı yüksekliklerine göre postaları dizsek -@650'de C sütunu sanırım- doğru yapmış olur muyuz ?
vlkanaydin:
63 degil 65 cm olmasi lazim yanlis hatirlamiyorsam.Aynen oyle diziliyor postalar C sutunu baz aliniyor.en onde bodoslama 39 -26 cm diye ayriliyor.En arkadada 40-25 cm diye. Bunu soyledigine gore olayi cozmussun :D Atolyeye beklerim :)
mertbese:
İlk 2 satırda yazanlar kafamı kurcaladı aslında. İlk satırda 650mm yazıyor.2. de 200 mm yazıyor 0+ için. Ben de geriye 6300mm kaldığı için toplam posta sayısına böldüm. Bir de bodoslama ve en arka ayrılıyor dedin ya,onu hesaplamayı bilmiyorum :)
aksamcinet:
--- Alıntı yapılan: vlkanaydin - Şubat 26, 2012, 12:57:32 ÖS ---Tekne planlarında bulunan ofset tablosu nedir? Ne işe yarar ? Bu tablodan bizler nasıl faydalanabiliriz ?
--- Alıntı sonu ---
uzun zamandır böyle yerli bir site arıyordum mesleğim gereğide tekne imalatı ile ilgileniyorum. offset tablosu bir teknenin en değerli planını oluşturur formları
mesela elinizdeki ofset tablosu ile gerekli oranlamaları yapıp tekne boyu ve genişliğini değiştirebilirsiniz
ingiliz ölçülerini çevirmeye gelince cem beyin yazdığı gibi eğer son rakamda kesir verilmediyse 4-4-4 4 feet+ 4 inch + 4/8 inchdir
aksamcinet:
--- Alıntı yapılan: E.TAŞKOY - Ocak 23, 2013, 12:09:08 ÖÖ ---Merhaba Arkadaşlar.
Üstatları bir arada yakalamışken bir sorum olacak.
Planların teknik çizimlerinde Batok 1,2,3,4 diye 4 ölçü çizgisi var.Bu çizgilerin teknenin su kesimi ile ilgili olduğunu anladım ama işlevini çözemedim.
Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
İstanbul da yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar varsa elimden geleni yapmaya hazırım.
İyi çalışmalar.
--- Alıntı sonu ---
hocam batoklar boyuna kesitlerdir bizim tülani dediğimiz parçaları gösterir nasıl postalar aralıklıysa batoklarda aralıklı
batok mesafeleri verilmiş mi planda
ben sana bir örnekle açıklayayım 3 metre ayrı genişliği ola bir teknen olsun her 60 cm bir batok var diyelim 4 tane olduğu için (ölçü varsa ölçüyü kullan bir posta kesiti için hem yatay hem düşey mesafe lazımdır. buna göre batok karşısında yazan değer senin postanın 60 cm genişliğinde kaide hattından yüksekliği verir batoklar bu işe yarar teknenin boyuna formunu toplar
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git