Kendi Tekneni Kendin Yap > Plan Okuma
Ofset Tablosu Nedir? Ne İşe Yarar?
E.TAŞKOY:
Üstat,
Hızır Acil gibisiniz.Çok teşekkür ederim.
osmanuysal:
Bu gün fotokopi merkezine gittim ve orda ölçekli çıktıları alabilmek için bir uğraş içerisine girdim , kısmetime merkezde o an Çukurova Üniversitesinde makina bölümünden bir hoca vardı , tekne falan diyince ilgisini çekti galiba , bir bakayim falan derken adam oturdu ofset tablodan salaya çıkarmayı bana iyice anlattı yaklaşık 1 saat kadar özel ders aldım sayılır. Kısmi ekisiklikleri olmakla beraber bu işi çok kafamı karıştırmasına rağmen mantıksal olarak çözdüm arkadaşlar.
Bir diğer çözğümüz konu ise tekne planlarımız ölçekli verilmiş ise ve bu ölçekler üzerinde herhangi bir oynama yapılamış ise , 1/1 çıktı aldığımız zaman baskı merkezlerinde tam ölçülü planların şablonları elimizde oluyor arkadaşlar. Şöyleki Whisstock'tan almış olduğum 123 nolu plan için benim tüm parçaların 1/1 çıktısını alabiliyorum :)
Ölçekle oyanama ise şöyle bir durum arkadaşlar , A3 kağıda çizilmiş olduğu belli olan ve ölçeği örneğin 1/10 verilen bir teknik çizimin 1/1 baskısını almak mümkün ama o A3 olan kağıt formatı çeşitli proğramlarla değiştirilmiş ve A4'de sığacak hale getirilmişse bu mümkün değil.
osmanuysal:
--- Alıntı yapılan: KARAYEL - Ocak 22, 2013, 11:27:45 ÖS --- Osman, dün akşam biraz inceledim. Yarın İzmir'e gideceğim ve öbür gün karaburun'da biraz işim var, erken dönebilirsem perşembe yoksa cuma günü en ufak postayı 1/1 çizmeye çalışacağım. Çizdiğim resmi ayrıntılarını anlatarak sana postalayacağım. Al hanımını çocuğunu gel misafirim ol.
--- Alıntı sonu ---
Çok teşekkür ederim İbrahim abi , bir gün teknelerimiz bitince birbirimize bol bol misafir olacağız inşallah. İbrahim abi ben olayı çözdüm , sen zahmet etme hiç abi. Yani en azından bendeki plan için çözdüm abi. Ama yinede yaparsan çalışmayı burda hepizin faydalanacağı şekilde yayınlarız. Muhakkak çok işimize yarayacaktır. Elimizde çalışılmış bir malzeme olması çok iyi olur.
mertbese:
Ofset tablosunda postaların birbirine olan uzaklıklarını görebilir miyiz ? Sordum ama @650 ofset tablosunda alt notları çevirince orada yazıyormuş.0 postasına kadar posta aralıkları 630 mm 0 ve 0+ arası da 200mm diye anladım ama doğru mu anladım bilmiyorum. Bir de tablodaki su hattı değerlerine göre postları dizsek ve nottaki postaların birbirine uzaklıklarını dikkate alarak yerleştirsek, işlem tamam olur mu ?
vlkanaydin:
--- Alıntı yapılan: mertbese - Nisan 20, 2013, 11:12:55 ÖÖ ---Ofset tablosunda postaların birbirine olan uzaklıklarını görebilir miyiz ?
--- Alıntı sonu ---
Postalarin birbirine uzakligi ozel durumlat haric genellikle esittir ve kurulum planinda belirtilmisir. Ofset tablosuna gerek kalmaz.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git