Gönderen Konu: Emektar'a veda  (Okunma sayısı 34 defa)

sessizsakin

  • Kıdemli Üye
  • İleri Rehber
  • *
  • İleti: 692
  • Ad Soyad: Kadir
  • Bulunduğu İl: Varna
Emektar'a veda
« : Bugün, 04:40:27 ÖÖ »

Yaklasik 100 yil kadar once, Burada Volkan'in tavsiyesi ile Twotrees Bluer 3D yazici almistim.

Gecen zamanda TwoTrees bile 3D yazici yapmayi birakti. Ancak bu yazici vazgecmedi. Orasinda burasinda protezlerle ve organ nakilleriyle bu gune kadar yasadi.

Bu yaziciyi aldigimdan beri 4 yazici daha aldim. Bunu kullanarak kendim sifirdan 3 tane de yazici yaptim. Biri haric hepsi emekli oldu. Bu Bluer hepsinin de helvasini yedi.

Hatta, vaktinde bile alinabilecek en ucuz yazici olmasina ragmen protezleriyle TPU bile basti.

Fakat zamanin zorlu sinavindan eninde sonunda Bluer de kaldi. Gevsemeyen yeri, degismesi gerekmeyen parcasi kalmadi gibi.

Simdi, zumrudu anka kusu gibi kullerinden yeniden dogmak uzere yedek parcalarina ayrilma ve yeni projelerde hayat bulma zamani.

Bu huzunlu anlari sizlerle de paylasayim dedim :)



khbilen

  • İleri Rehber
  • ***
  • İleti: 983
  • Ad Soyad: Kadir Haldenbilen
  • Bulunduğu İl: Denizli / İzmir
  • Doğum Yılı: 1955
  • Tekne Adı: Albatros
Ynt: Emektar'a veda
« Yanıtla #1 : Bugün, 07:32:40 ÖÖ »
Ruhları şad olsun, ömürleri uzamış...

Benim iki tane oldu. İkisi de lazer teknolojisine yükselmiş oldu.

İlki aynı kasada, sadece Y-ekseni uzatılıp, kafa değişip, bir iki fan kablosunun değişmesi ile hizmet verir duruma gelmişti.

İkincisi tamamen söküldü. Yepyeni ve kocaamaan X, Y, Z eksenlerinde, kendi  de kasadan çıkıp X-ekseni üzerine tüneyerek hizmet vermeye başladı. Halen yeni teknenin parçalarını kesmeye devam ediyor.

Bu arada 12 mm huş kontrplağı hemen hemen sıfır mesafe ile (parçadan 1-2 mm yukarıda), üç tur 200 mm / dakika hızı ile kesmeyi de becerdi. Tabi parçada hiç eğrilme, yamulma olmaması lazım, ki çok zor. Sonuçta biraz yakıp, biraz atlayıp kesiyor. Aynı yöntem 12 mm kayın kontrplağa sökmedi. Anca yarısını kesiyor, bolca yakarak...

sessizsakin

  • Kıdemli Üye
  • İleri Rehber
  • *
  • İleti: 692
  • Ad Soyad: Kadir
  • Bulunduğu İl: Varna
Ynt: Emektar'a veda
« Yanıtla #2 : Bugün, 10:52:53 ÖÖ »
Bu bendekinin de hala gideri vardi aslinda. Kayislari, tekerleri vs gibi genel sarf ekipmanlarinin degismesi, cogu vida gevsedigi icin yeniden elden gecmesi vs gerekiyordu.

Halihazirda bende de baska bir kesim makinesi projesi oldugundan ve bluer'i bilmem kacinci defa elden gecirmeye cok usendigimden kendisini bu yeni kesim makinesi icin feda etmeye karar verdim. Insallah bu yeni kesim makinesinde sonunda denizcilige dair birseyler kesmeyi planliyorum :) Bluer ile nasip olmadi.

Lazerde isler cok cabuk karmasiklasabiliyor. her malzemenin lazeri sogurma becerisi farkli. kimisi hizli absorbe edip kolay isindigi icin temiz kesiliyor. Kimisi de bir turlu emmiyor lazeri. Lazerin dalga boyuyla filan alakali seyler yanilmiyorsam.

Mesela 100W CO2 lazer ahsabi genelde 1500W fiber lazerden daha temiz ve dumansiz kesiyor. 1500W fiber lazerde ahsap denetmisligim var. masallah ahsabi kesiyor mu komure mi cevirmeye calisiyor belli degil. Yani sadece kaba kuvvet de cozum degil. Dogru dalgaboyu filan lazim.

Belli ki hus senin lazeri daha iyi absorbe ediyor ama kayin edemiyor.

vlkanaydin

  • Kurucu
  • Onursal Rehber
  • *****
  • İleti: 7.333
    • Denizrehberim Forumu
  • Ad Soyad: Volkan Aydın
  • Bulunduğu İl: Bursa
  • Doğum Yılı: 1991
  • Tekne Adı: Suerte Vogo
Ynt: Emektar'a veda
« Yanıtla #3 : Bugün, 01:22:32 ÖS »
Benim canavar üstüne dantel örtülü vaziyette ilk günkü tazeliğini koruyor  :halay Arada oğlana oyuncak basıyorum.
Size baktikca benimde kafamdan lazer markalamaya dönüşüp çelik üzeri markalama yapmak için dönüştürmek geçiyor ama elektrik işlerinden hiç anlamadigim icin mecburen vazgeciyorum.
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
4 Yanıt
2613 Gösterim
Son İleti Aralık 20, 2023, 09:02:04 ÖS
Gönderen: sessizsakin