Sanırım bir yanlış anlaşılma var. Ben sadece planlar üzerinde çalışıyorum demiştim. Roberto Barros'un özellikle çeneli formlarında kullanılan inşa tekniği ilgimi çekiyor.
Ayrıca boyutlarını çok beğensem de 34-36 benim için çok büyük. Yalnız altından kalkabileceğimi sanmam. Ben MC28'i düşünüyordum ancak plan alım aşamasında bankacıların atacağı kazığı görünce vazgeçtim. Adamlar hem komisyondan, hem kur'dan adamın iliğini kurutuyorlar. Vazgeçmiş değilim, uygun bir transfer sistemi bakıyorum.
Levent bey'in sorusuna gelince:
3) Listede hareketli salma ve sanırım çelik ve alüminyum inşa tekniğine uygun tasarlanmış bir MC36SK var. Ayrıca bir de kontraplak, çelik ve alüminyum seçenekleri olan MC34-36 var. Özellikle MC36SK tercih edilmediyse; MC34-36 nın dümen gerisindeki platformu yapmazsanız Tekne 34 feet yaparsanız 36 feet oluyor.
2) 34-36 Malzeme listesinde masif kullanımı içim maun önermiş. Tüm masif kullanımı 2/3 M3'ü geçmiyor o nedenle nitelikli bir kereste kullanmak maliyete pek etki etmiyor. Yine de bölgesel ne varsa O kullanılabilir; stringerler'in çokta bir önemi yok aslında.
1) 34-36 Malzeme listesi oldukça detaylı "bulkheads" yani perdeler 10mm olarak verilmiş. Ancak Arkadaşın aldığı plan hangi versiyon için onu bilmeden bişey söylemek mümkün değil.
4) Hangi Version olrusa farketmez CNC için dosya olması lazım yoksa bence ozalit bastırmaya gerek yok. Yere hazırlanacak düz bir platformda salaya çıkartmak en doğrusu. Çünkü kağıt nemi ve yazıcı ısısı baskının sünmesine ve bir kaç mm. de olsa hataya sebep oluyor. Sonuçta amcam ofset tablosunu vermiş.
5) bir tavsiye de benden. İnşaya başlamadan bir kaç aynı marka metre alın ve iş tamam oluncaya kadar tüm ölçümleri O metrelerle yapın. Bazı metrelerin kalibrasyon problemleri olabiliyor. Tecrübeyle sabit…
Neyse şimdilik bu kadar diyelim. Yazmakta hep zorlanmışımdır...