Arkadaşlar tasarlanmış yüklü ağırlığı 3.6 ton bir tekneden bahsediyoruz yani 1-1.5 ton civarında inşaa ağırlığı var. Aykutcan'ın ifadelerinden ben tekne yapımını bildiğini düşünüyorum hatta birkaç tane yapmış gibi gözüküyor, eğer öyle değilse şaka yapıyor, uzaktan kumanda ile böyle bir tekne ÇOK ZOR YAPILIR ve birsürü PROBLEM ÇIKAR.
TON7 resminde bir tekneyi yapabilecek birçok bilgi var, benim gördüğüm, detay ebatlandırmalar ve ağaç cinsleri ile mekanik ve elektrik/elektronik detayları yok. (yelken yapmayacağım demiş)
Endaze bilmeyen birisi için de bir sorun var, posta pozisyonları ile offset tablosundaki pozisyonlar birbirinden farklı, yani posta şekil ve ebatlarının endaze'den çıkarılması gerekiyor veya endazeden posta pozisyonları için bir offset tablosu çıkarmak gerekiyor.
Postalar 45 mm kalınlığında, gövde 22 mm kalınlığında, en fazla 200 mm genişliğinde kaplanıyor, tüm postaların kesitleri de verilmiş. gövde DYNEL+belirtilmeyen bir reçine ile kaplanıyor yani kalafatlama yok. Tekne epoksi veya polyester + camyünü ile kaplanabilir. Kaplama için belirtilen olabileceği gibi başka alternatifler de olabilir, geriye kalanlar marangozluk, elektrik/elektronik ve mekanik işleri.
Sevgili Aykutcan NE İSTEDİĞİNİ, tekne inşaatı ile ilgili ne bildiğini, (bilgi ve tecrübesini), ne gibi bir atölyesi ve ne aletleri olduğunu, ve bu tekneyi NASIL yapmak istediğini açıklamalı.
Yanlış anlaşılmasın, bu kendisinden hesap sormak ve işi yokuşa sürmek için değil, kendisine DOĞRU BİLGİ VEREBİLMEK açısından önemli.
Bir örnek vereyim hem de güncel olsun:
Ben dedim ki, "postaların şekillerini çıkarırım", ama birsürü detayı var, postanın ön tarafı farklı, arka tarafı farklı şekilde. Demesi lazım ki "sen eksenden çıkar, ben tecrübeme göre ön ve arka tarafa eğimini veririm", veya "sen büyük taraftan çıkar, ben çıta koyarak eğimini yontarım" veya diyebilir ki "sen iki tarafınkini de çikar ben yontma için sıkıntı çekmeyeyim".
Veya diyebilir ki ben postaları böyle parçalı ve keserek değil ISITIP VE BÜKÜP yapacağım, bükmeyi de 10 mm kalınlığında 50 mm genişliğinde 5 çıtayı üst üste koyarak yapacağım, bana ona göre bir posta kalıbı şekli çıkar. Tabii böyle bir talep tahta bükme bilgisine sahip olmayı da gerektirir.
Veya diyebilir ki sen postalar için bir offset tablosu çıkar, gerisini bana birak.
veya......................
Ben bilgim ve görgüm çerçevesinde elimden gelen desteği verebilirim ama DOĞRU olabilmesi için imkanlarını biraz açıklaması ve ne istediğini net ve detaylı şekilde ortaya koyması gerekli.