Merhaba, hoş geldiniz.
Gerçek tekne yapımı için hazır kitler bulabileceğinizi zannetmiyorum. Ben bu zamana kadar duymadım daha doğrusu. Bu arada hazır kitten kastım, aynı model teknelerdeki gibi tüm malzemelerin bir pakette size gönderilmesi gibi düşündüm. Siz de bu şekilde mi düşünmüştünüz?
Tekne yapımına başlamak için küçük bir plan tercih etmek çok önemli. Hem bu işi yapıp yapamayacağınızı anlıyorsunuz, hem de maliyeti size az oluyor. Yani, yapamayacağınızı düşünürseniz cebinizden daha az para gider küçük teknelerde. Bu sebeple, tercihinizi doğru buluyorum. Tekne planlarında yer alan parçaların bir kısmını CNC tezgahlarda kestirebileceğiniz gibi, bir marangoza da veya başka bir ustaya da yaptırabilirsiniz. Veya, tamamını kendiniz yapabilirsiniz. Zaten küçük plan seçeceğiniz için kendiniz yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Bu şekilde gerçekten bu işten ne kadar anladığınız ve bu işi ne kadar sevdiğiniz ortaya çıkacaktır.
Tavsiyem; iyice inceleyin, iyice araştırın, bol bol soru sorun, ondan sonra plan seçin. Acele etmek biz amatörlere göre değil.