emircan merhaba;
tekneye ait video linki
tekneyi Volkan ın dediği gibi deneysel başladık, ama gayet güzel bir kayık çıktı ortaya dere kenarında basit bir deneme yaptık su alıyormu vs. diye bir sıkıntı gözlemlemedik, hava şartlarından dolayı ve de tekne tam olarak bitmediğinden geri getirdik, hala daha tamamlanmayı bekliyor, gelen müşterilere gösteriyoz vs... Hatta siteden İbrahim abi bizzat gördü tekneyi, ona da tekneyi sorabilirsin.
şimdi tekneyi kartondan mı yapacaksın ? biz karton + köpük kullandık, hesap etmediğimiz bir konu ortaya çıktı, tekne çok hafif oldu ( 50 - 55 kg ) , çok hafif olduğundan suya istediğimiz kadar batmadı, en ufak bir harekette sallanmaya başladı, ama devrilme vs yaşamadık, ben videoda gözükenden daha fazlasını denedim... , yapacağın tekne ağır olsun biraz yada belki yelkenlilerde olduğu gibi salma benzeri birşey olması lazım bu benim şahsi fikrim.
onun dışında kullanılan malzemeler scalica epoksi reçine ve laminasyon macunu , laminasyon macunu diye piyasada bildiğim kadarı ile böyle bir ürün yok, o bizim deneme amaçlı yaptığımız bir ürün ( güzelde oldu
), kartonları reçine ile doyurup, sudan etkilenmesini engelledik, 1 kat reçine + elyaf ( ki gerek olmadığını görük) , üzerine laminasyon macunu + elyaf uygulaması yaptık. lamisyon macunu dediğimiz düşük yoğunluklu bir tür epoksi macun, elyafı ıslatacak kadar cıvık fakat akmayacak kadar yoğun , ikisi arası birşey, bunu yapmamızın sebebi , ki burada forumdaki yorumların çok faydası oldu, çoğu kişinin ( bizde dahil) reçine ile elyaf laminasyon yaparken elyafın çekmesi , sabitlenememesi, hava kabarcığı yapması vs. gibi etmenelerdi, macunla bu iş daha rahat oldu.
Kısmet olursa bu kış içerisinde komple köpükten bir tekne yapmayı deneyeceğiz, istersen onu bekle
, bir nevi strafor yapıştırıcı üzerinde çalışıyoruz, olursa 4 - 4,5 m , bu sefer kullanmalık
bir tekne kısmetse yapacağız.