Eski Teknenin Yeni Hikayesi - Paraşütlü Tahrikli Tekne

Başlatan khbilen, Şubat 04, 2026, 01:30:38 ÖS

« önceki - sonraki »

servet

Alıntı yapılan: khbilen - Mayıs 26, 2026, 02:12:54 ÖÖMüjde, forumumuz geri gelmiş. Hayırlı olsun.

Bu vesile ile bir de soru sormuş olayım, özellikle teknesini yeni tamamlamış ve ölçme işlemini yaptırmış olan arkadaşlara.

Bu ölçme işleminde tam olarak neler yapıyor, neler istiyorlar? Ne gibi hazırlık yapmak gerek?

Yani mesela, enini boyunu yüksekliğini ölçüp, ağırlığını sorup gidiyorlar mı, ya da bu tekne açık denize çıkabilir mi, en çok ne kadar rüzgar ya da dalgaya (yada Beafort cinsinden hava diyelim kısaca) uygundur, en çok kaç derece yatar, kendini doğrultur gibi denizcilik konularına giriyorlar mı?

Ölçme evde yada inşa yerinde mi oluyor (karada/römorkda) yoksa suda mı?

Ölçme öncesi basılı yada bilgisayara girilmiş resim belge vs dosyası hazırlamak gerekiyor mu?

Eskiden insa yerinde oluyordu ölçme..
İskele,sancak,pupa,pruvadan resimleri çek..onları kayıtta dosyaya koyuyorlar...yapım süreci fotografları,faturalarda hazır olsun...önden bir liman başkanlıgına ugra,iyice ögren..her geliş,gidişleri ekstra para oluyor sanırım artık..
Sultanımıza para lazım 😃

servet

Alıntı yapılan: vlkanaydin - Mayıs 26, 2026, 10:03:58 ÖSAra ara bayram süresince yine kopukluklar , ulaşılamayan zamanlar olacaktır. Normal bir süreç içerisinde sıra sıra hem sorunlar çözülüp hep güncellemeler yapılcak diye düşünüyorum.

Yıkılmadık ,yayındayız diyorsun !😃
Gerçi sistem,insanları denizden,becerilerinden uzaklaştırmak,hayal ve umutlarını çalmak için elinden geleni yapıyor !
Yinede inatla,enseyi karartmıyoruz.!

vlkanaydin

Alıntı yapılan: servet - Mayıs 27, 2026, 11:21:41 ÖÖ
Alıntı yapılan: vlkanaydin - Mayıs 26, 2026, 10:03:58 ÖSAra ara bayram süresince yine kopukluklar , ulaşılamayan zamanlar olacaktır. Normal bir süreç içerisinde sıra sıra hem sorunlar çözülüp hep güncellemeler yapılcak diye düşünüyorum.

Yıkılmadık ,yayındayız diyorsun !😃
Gerçi sistem,insanları denizden,becerilerinden uzaklaştırmak,hayal ve umutlarını çalmak için elinden geleni yapıyor !
Yinede inatla,enseyi karartmıyoruz.!

Abi biz işin teknolojik tarafında yıkılmadıkta sahada dikili taşımız kalmadı :gk
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!

khbilen

Alıntı yapılan: servet - Mayıs 27, 2026, 11:14:57 ÖÖ
Alıntı yapılan: khbilen - Mayıs 26, 2026, 02:12:54 ÖÖMüjde, forumumuz geri gelmiş. Hayırlı olsun.

Bu vesile ile bir de soru sormuş olayım, özellikle teknesini yeni tamamlamış ve ölçme işlemini yaptırmış olan arkadaşlara.

Bu ölçme işleminde tam olarak neler yapıyor, neler istiyorlar? Ne gibi hazırlık yapmak gerek?

Yani mesela, enini boyunu yüksekliğini ölçüp, ağırlığını sorup gidiyorlar mı, ya da bu tekne açık denize çıkabilir mi, en çok ne kadar rüzgar ya da dalgaya (yada Beafort cinsinden hava diyelim kısaca) uygundur, en çok kaç derece yatar, kendini doğrultur gibi denizcilik konularına giriyorlar mı?

Ölçme öncesi basılı yada bilgisayara girilmiş resim belge vs dosyası hazırlamak gerekiyor mu?

İskele,sancak,pupa,pruvadan resimleri çek..onları kayıtta dosyaya koyuyorlar...yapım süreci fotografları,faturalarda hazır olsun...önden bir liman başkanlıgına ugra,iyice ögren..her geliş,gidişleri ekstra para oluyor sanırım artık..
Sultanımıza para lazım 😃

İskele, sancak fotoğrafları karta basılı mı olacak? Hadi onlar dört beş resim, imal süreci resimleri de karta basılı mı olacak? Yani kendimiz tekne yapacaz diye illa birilerini zengin etmemiz mi gerekiyor?

khbilen

Alıntı yapılan: vlkanaydin - Mayıs 26, 2026, 10:02:52 ÖSAbilerim öncelikle tekrardan selamlar . Nihayetinde artık yeni vps sunucuya taşındık,daha doğrusu hala taşınıyoruz. Bazı konular hala gelmemiş olabilir süreç devam ediyor. Avatarlar ve eklentilerde henüz gelmedi . Bir an önce yayına alalım dedik. Destek ekibindeki arkadaşlar smf sürümünü 2.1'e de güncelleyecekler. Son süürm olacak yani görünüm vs de değişecektir muhtemelen . Bir müddet daha sürecekmiş tam ayarlamaları. Bugün öğlen yazdığımda tüm site içindeki linkleri ssl (https ye çeviriyorlardı en son.

Eski hosting şirketiyle son olaylardan sonra yolları ayırdık artık,daha önce yapmam gerekiyordu belkide ama idare eder hadi dedim. Tüketici hakem heyetinede şikayetimi yaptım. Bundan sonrası artık işin sonu ne olur bilemem orası ile ilgili. Ama o taraf çok büyük patladı. Hiç yedekleri yok sunucuları çöp haline geldi .
Bir musubet bin nasihattan iyidir derler ya son kopuşlardan sonra sık sık yedek alıyordum ben Allah'tan hiç bir sitemde çok çok büyük bir kayıp yaşamadım şükür.

Hayırlı olsun. Evet, Webarısından çok şikayet var. Umarım burada başımız ağrımaz. Daha yapacak çok iş var gibi. Kolay gelsin.

servet

Alıntı yapılan: khbilen - Mayıs 28, 2026, 06:21:02 ÖÖ
Alıntı yapılan: servet - Mayıs 27, 2026, 11:14:57 ÖÖ

Sultanımıza para lazım 😃

İskele, sancak fotoğrafları karta basılı mı olacak? Hadi onlar dört beş resim, imal süreci resimleri de karta basılı mı olacak? Yani kendimiz tekne yapacaz diye illa birilerini zengin etmemiz mi gerekiyor?

Ben karta yapıştırmadan vermiştim..resim baskı ölçüsü,kartpostal ölçüsü olacak..imalat asamasını 10/15 süreci kısaca anlatan resimleri A4 kagıtlarına yapıştırabilirsin,birde kagıt plan oluştur..liman başkanöıgında bunları bildigimiz karton dosyaya koyup,rafa atıyorlar..ama süpriz ile karşılasmak istemiyorsan,kayıt edecegin limAn başkanlıgına git,prosedürü iyiceöğren...her gün yeni bir icat çıkarıyorlar..

khbilen

En doğrusu sormak tabii de, bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor, yada doğru çıkmıyor, o zaman ortada kalıyorsun.

Son gittiğimde "sorumlu" Kişi masasında yoktu. Aradılar, buldular, çağırdılar. Bekledik, geldi. Buradayapılacak hiçbirşey yok artık, herşey Uluç Bey portalından yapılıyor deyip elime bir kağıt tutuşturup gitti. Eve döndüm, kağıtta portal adresi var, tamam. Girdik tamam. Ama yeni inşa başvuru seçeneği yok. Yardımcı videolar var. Videoda var, uygulamada yok.

Tekrar gitmeye üşendim. Git-gel100 km. Telefon ettim. Neyse, canlı biri çıktı. Anlattım. Nezaman başlayacaksın, 1 Eylül (2025) denönce ise başvuruya gerek yok dedi. Liman Başkanlığının yazısını hatırlattım. Sen boşver yazıyı başla, gerisini bitince hallederiz dedi.

Umarım şimdi hani başvurun demezler.

Yani şimdi ben yine oraya gideceğim. Yüzde 99, herşey portalde yazıyor, oradan oku öğren diyecekler. Dönüp geleceğim ve yine benim durumumabuymayan birşeyler çıkacak..

Bakalum...

yk34

Herkese salamlar. Ne olacak bizim halimiz böyle. Bir o yana bir bu yana. Acaba bir imalatcı üzerinden mi  halletsek. :fiyu

yk34

imalatcılar nasıl yapıyorlar bu işi. Bilen varmıdır.

vlkanaydin

İmalatçılarda işin içine kdv girer,gelir vergisi girer ve CE belgesi girer. CE belgesi içinde muhtemelen bir ücret alırlar. Birde CE belgesini portfoyünde olmayan bir tekneye veremiyor diye biliyorum en son. Teknenin arkasında Ce şeklinde künyesini çakıyor. CE belgelendirmesi esnasında hem üretim koşulları,hem kullandığı malzemeler hem model,plan gibi tüm bilgiler denetleniyor.

Liman başkanlığı üzerinden ilerlemek bence bir nebzede olsa daha mantıklı şuan.
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!

yk34

Doğru söylemektesiniz. Pastıralım parayı. Sonra dava edip parayı geri alma süreci. Barı bu konuda ortak akıl ile ilerleyelim. Balıkesirde bir arkadaş yapmıştı teknesinin ruhsat almıştı. Sonra para iadesi için mahkeme sürecine girmişti. Ne durumda acaba. Bizde aynı sürece girdiğimizde bizlere yardım edilse iyi olmazmı? a057

sessizsakin

Vergilerin ve sacma sapan harclarin duzelecegi yada mahkeme ile geri alinabilecegi dusuncesine cok kapilmayin bence. Bir kisinin kazara pozitif sonuc almasinin sizin icinde gecerli olabilecegi ihtimalinin oldukca dusuk oldugu bir hukuk duzeninde ilerlemekteyiz.

Enerjinizi ve kaynaklarinizi odeyeceginiz harci geri almaya calismak yerine daha kalici ve etkili cozumlere kaydirmaniz daha faydali olur kanaatimce. Zira, bu sacma harc kuralinin kokeni bunun kanunu yonetmeligi degil...

Neyse, bu konuyu defalarca baska yonlere cektim. Kadir abi'den ozur dileyip bu konuda susuyorum :D

khbilen

Alıntı yapılan: sessizsakin - Haziran 02, 2026, 06:54:51 ÖSVergilerin ve sacma sapan harclarin duzelecegi yada mahkeme ile geri alinabilecegi dusuncesine cok kapilmayin bence. Bir kisinin kazara pozitif sonuc almasinin sizin icinde gecerli olabilecegi ihtimalinin oldukca dusuk oldugu bir hukuk duzeninde ilerlemekteyiz.

Enerjinizi ve kaynaklarinizi odeyeceginiz harci geri almaya calismak yerine daha kalici ve etkili cozumlere kaydirmaniz daha faydali olur kanaatimce. Zira, bu sacma harc kuralinin kokeni bunun kanunu yonetmeligi degil...

Neyse, bu konuyu defalarca baska yonlere cektim. Kadir abi'den ozur dileyip bu konuda susuyorum :D

Yok, umarım yakında ister isteme bu işlere bulaşacağım. Şuan biraz başı kesik tavuk gibiyiz.

Niyetim ve şu an çabam tekneyi bu ay içinde bitirmek.

Forum yeni yerine tam oturdu my bilmiyorum, çok vakit de ayıramıyorum gerçi ya, resim falan ekleyebiliyor muyuz, göremedim.

Hızlı bir özet yapmaya çalışayım. Özetleye özetleye sonunda özet bir tekne çıkacak ortaya...

Borda kenarına küpeşte çekecektim lamine 12 mm kayın kontrplaktan. Kışın pek iş yapamamıştım ama iki kanat için iskelet hazırlanıştım 12 mm ve 6 mm kayın kontrplaktan. Kaplaması kalmıştı. Baktım, kontrplak hamur gibi olmuş, yumuşamış.

Ev kaloriferli. Parçalar hatta birçok stok malzeme içeride. Aklım almadı. Moralim bozuldu.

Araya araya, Çiğlide bir ketestecide elde kalmış 4.5 x 2 x 200 cm silinmiş kayın çıta ve 10 x 2 x 200 cm silimiş Sibirya Sediri buldum. Defolu falan ama, fiyatı uygun. Ne varsa aldım.

İki kanat iskeleti vw iki tamamlanmış salma yerine yeniden, masif kayın iskeletlileribi yapmaya başladım. Dört iskelet hazır.

Bir yandan çıtalarla içten destek yaptım, boydan güverte çizgisi boyunca,
bir yandan katlanır kabine çalıştım. Kabin güverte +56 cm den başlayıp, burna doğru +30'a kadar iniyordu. Bşrdw Kaptan Köprüsü yapacaktım.

Köprüden vazgeçtim. Kabini +60 cm sabit yükseklikte yapmaya karar verdim.

İç tarafları hep epoksi ile "boyayacaktım". Adaşımın tavsiyesi ile bir de elyaf ile kapladım. Kabin tabanını yataya göre hizaladım. Altta kalan boşluğu toplam 6 adet 120 x 60 x 4 cm sert köpükle doldurdun. Üzerine 5 adet 4.5 x 2 x 170 cm masif kayın çıtalarla ızgara yaptım. Üzerine de kabin duvarları için kullanmakran vazgeçtiğim (burna doğru alçalan) hazır elyaf kaplı 6 mm huş kontrplakları koydum, kabin taban taman.

Yeni sabit 60 cm duvar panelleri kestim, 2-3 kat elyafladım tek taraflı. Diğer yüz cila olacak.

Yanlamasına kirişler vardı, kabin yapmasaydum kesmeyeceğim. Asıl ana yanal destek onlar olacaktı. Birini kestim, yerine seyir sırasında takılacak geçici kiriş koydum.

İkinciyi kestim. Geçiciyi yapıyorun. Üçüncü kesilecek yapılacak.

Sonra arkaya altı dolap, üstü iki kişilik oturacak yer yapacağum.

En son da dıştan güverte çizgisinde 4.5 x 2 cm masif kayın çıtalarla küpeşte yapacağım. Muhtemelen iki kat. Belkide dört?

Neyse sonra kanat ve salmaların yerlerine montajı, boya kına...

Biraz sıkı bir takvim.

İzmir Liman Başkanlığı yerine acaba Çeşme'ye mi başvursam diyorum. Alaçatı uçurtma sörfü nedeni ile venim tekne gibi uçuk kaçık şeylere daha alışkın olabilirler...