Kavalier 800 başlıyoruz bakalım ''BAKRAC''

Başlatan Kaptan Reşat, Aralık 14, 2014, 10:50:53 ÖS

« önceki - sonraki »

Kaptan Reşat

Bir yandan soğuklar, bir yandan grip programda epeyce geri kalmama neden oldu.
bu gün biraz daha iyiyim. İnat ettim biraz çalışayım diye,ama bu kadar,

yalova77

reşat bey havaların düzelmesi çalışmaları hızlandırır umarım

H@K@N

Alıntı yapılan: Kaptan Reşat - Nisan 16, 2015, 11:10:46 ÖS
              Evet Yalçın bey buna şiddetle ihtiyaç var çok geride kaldığımın farkındayım.
Geride kalmak diye birşey yok.Böyle düşünürseniz telaşlanır yaptığınız işten soğursunuz.
Tadını çıkarın bence.
Gayet iyi gidiyorsunuz..
Kolay gelsin.

Kaptan Reşat

Hakan bey  çok teşekkür ederim. Yola çıktık birkere dediğiniz gibi elimden geleni yapmaya çalışacağım.
Hava ısınınca iki posta birden bitirdim bugün.

servet

elinize sağlık güzel görünüyor postalar..

ismailoruc

Reşat Bey
Kolay gelsin. Cok güzel bir iş çıkıyor.
Postaların ek yerleriyle ilgili bir şeye takıldım. İzninizle bu konuda biraz detaybilgi rica edebilirmiyim?
postaların eklendikleri açılı kesilmiş yerleri sadece epoksi ve posta arkalarına yapıştırılan kontralar mı tutuyor ; yoksa posta ek yerleri içeriden kavale türü birşeyle destekli mi?
Acemi Amatör Denizci
www.ismailoruc.org
http://ismailoruc.blogspot.com

servet

eger yoksa kontraplagı agaça cıvatalar ile tespit edebilirsiniz ..yada içtende ek yerlerini 10 cm geçecek iki kat kontraplak lamine ederek zayıflığı giderebilirsiniz..köşede benimde gördüğüm alın,alına yapışma olmuş..bu tür birleştirmelerin zayıf olduğu söyleniyor..

osmanuysal

Servet abi ben direk senin dediğin gibi yapıştırdım , hatta radyus bile çekmedim. Planda birleşim yerleri için oak lamine vidalanması mevzu idi , tekneyi döndürdüğümde yaparım bunu dedim. Tekne döndüğünde ise üzerlerine yapışan kontraplak nedeni ile zaten bir daha asla tek parça oradan kıpırdayamayacaklarını gördüm. Muhtemelen bir işlem yapmayacağım (zararı olurmu acaba?). Bu arada onlarca kez 4 cm x 2,5 cm ölçülerinde lamine edilmiş ağaç , kontraplak vs. parçaları çekiç ile kırma girişiminde bulundum fakat hiç yapıştırdığım yerden kıramadım hep liflerden ayrıldı. Birde abi benim gördüğüm kadarı ile laminasyon için üretilmiş epoksi malzemeleri ham epoksiden daha kuvvetli tutma sağlıyor. Muhtemelen bu malzeme kuruduğunda epoksi yapıştırıcıya göre daha esnek buna bağlı kurumuş epoksiye göre daha az kırılgan. Ben tüm laminasyon işlerimde bu malzemeden kullandım.

servet

Alıntı yapılan: osmanuysal - Nisan 27, 2015, 10:10:51 ÖÖ
Servet abi ben direk senin dediğin gibi yapıştırdım , hatta radyus bile çekmedim. Planda birleşim yerleri için oak lamine vidalanması mevzu idi , tekneyi döndürdüğümde yaparım bunu dedim. Tekne döndüğünde ise üzerlerine yapışan kontraplak nedeni ile zaten bir daha asla tek parça oradan kıpırdayamayacaklarını gördüm. Muhtemelen bir işlem yapmayacağım (zararı olurmu acaba?). Bu arada onlarca kez 4 cm x 2,5 cm ölçülerinde lamine edilmiş ağaç , kontraplak vs. parçaları çekiç ile kırma girişiminde bulundum fakat hiç yapıştırdığım yerden kıramadım hep liflerden ayrıldı. Birde abi benim gördüğüm kadarı ile laminasyon için üretilmiş epoksi malzemeleri ham epoksiden daha kuvvetli tutma sağlıyor. Muhtemelen bu malzeme kuruduğunda epoksi yapıştırıcıya göre daha esnek buna bağlı kurumuş epoksiye göre daha az kırılgan. Ben tüm laminasyon işlerimde bu malzemeden kullandım.

denizde burulma etkisi çok oluyor teknede..birleşme yerlerine dikkat etmek lazım...ufak ve hafif tekneler için birsey söylemiyecegim ama tonajlılarda kurallara uymak lazım..

osmanuysal

Alıntı yapılan: servet - Nisan 27, 2015, 10:39:16 ÖÖ

denizde burulma etkisi çok oluyor teknede..birleşme yerlerine dikkat etmek lazım...ufak ve hafif tekneler için birsey söylemiyecegim ama tonajlılarda kurallara uymak lazım..

Yani güçlendireyim mi abi oraları? Tam anlamadım. Bizimkiler tonajlı sınıfına girermi. Nereden baksam tam takım 1 ton olacak zannımca.

servet

Alıntı yapılan: osmanuysal - Nisan 27, 2015, 01:29:37 ÖS
Alıntı yapılan: servet - Nisan 27, 2015, 10:39:16 ÖÖ

Yani güçlendireyim mi abi oraları? Tam anlamadım. Bizimkiler tonajlı sınıfına girermi. Nereden baksam tam takım 1 ton olacak zannımca.

ek iş ama güçlendirmenin zararı olmaz okan..