Bir Dory Yapmak-Erol Hitay

Başlatan ehitay, Kasım 24, 2013, 03:48:33 ÖÖ

« önceki - sonraki »

servet

eğer direk ve bumba ağaçtan lamine edilecekse PU marin tutkal öneriyorlar ..Ama posta,dış kaplama iç mekanlar hariç suyla temas eden gerilim ve dirençlerin baskı yaratacagı yerlerde kaynaklar epoksiyi öneriyorlar..Gerçi eposinin tersanecilikte kullanılması çok uzun yıllara dayanmıyor daha önce imalatta PU marin tutkal kullanılıyordu burda dikkat edeceginiz geçme ve birleştirmelerin kuralına uygun yapılması..biran önce denizle bulusmanız dilegi ile..

cihan35

cep numaralarım 0532 7488775 tcel - 0531 6408251 vdfon

osmanuysal

Erol abi kolay gelsin, Malzemeler arasındaki en gerekli olan şişe ve kadehi almışsın , gerisi kendiliğinden olur abi.  :D

osmanuysal

Alıntı yapılan: servet - Kasım 27, 2013, 02:32:25 ÖS
eğer direk ve bumba ağaçtan lamine edilecekse PU marin tutkal öneriyorlar ..Ama posta,dış kaplama iç mekanlar hariç suyla temas eden gerilim ve dirençlerin baskı yaratacagı yerlerde kaynaklar epoksiyi öneriyorlar..Gerçi eposinin tersanecilikte kullanılması çok uzun yıllara dayanmıyor daha önce imalatta PU marin tutkal kullanılıyordu burda dikkat edeceginiz geçme ve birleştirmelerin kuralına uygun yapılması..biran önce denizle bulusmanız dilegi ile..

Servet abi senin dediğin doğru ama PU uygulamalarında genellikle bakır veya bronz çivi kullanıldığını gördüm ben. Kaldiki ben Kuzeyi yaparken PU tutkal kullanarak lamine ettiğim hiç bir yüzeyden memnun kalmadım. Sonuç olarakta bir çok parçayı yedinden yapmak zorunda kaldım.

Erol abi sanada tavsiyem yol yakınken PU tutkaldan vazgeç abi , yada paslanmaz çivi veya vidalar edin zira benimde postalarım yerlerinde güzel güzel duruyorlardı ama dış kabuğu oturtmaya çalışırken bir kaçının yırtıldığını görünce hissettiklerimi anlatamam.

ehitay

Değerli üyeler mücbir sebepler yüzünden birkaç gün ara vermek zorunda kaldım, 02/12/2013 itibarıyla yapım aşamalarını paylaşmaya devam edeceğim, kusura bakmayın. Saygılarımla.

ehitay

Alıntı yapılan: cihan35 - Kasım 27, 2013, 05:12:02 ÖS
hayırlı olsun kolay gelsin
Teşekkür ederim. Hayrınız karşı gelsin.

ehitay

Alıntı yapılan: osmanuysal - Kasım 28, 2013, 09:02:40 ÖS
Erol abi kolay gelsin, Malzemeler arasındaki en gerekli olan şişe ve kadehi almışsın , gerisi kendiliğinden olur abi.  :D
Sabır ve kuvvet gerektiren imalat işlerine biraz keyif katmak doğru olur sanırım. Bir kadeh brandy eşliğinde biraz blues iyidir herdaim. http://classicbluesvideos.com/ Blues meraklılarına tavsiyemdir.

ehitay

Taban plakası ve yarı mamül durumdaki postalar tamam borda plakalarını markalayacağım, içomurga için laminasyona başlayacağım. Yeni başlayacak üyelerimize söylemek istediğim pek çok söz vardı lakin bu linkte söylenmişlerini buldum videoda söylenenlere tümüyle katılıyorum.

ehitay

Alıntı yapılan: osmanuysal - Kasım 28, 2013, 09:12:28 ÖS
Alıntı yapılan: servet - Kasım 27, 2013, 02:32:25 ÖS

Servet abi senin dediğin doğru ama PU uygulamalarında genellikle bakır veya bronz çivi kullanıldığını gördüm ben. Kaldiki ben Kuzeyi yaparken PU tutkal kullanarak lamine ettiğim hiç bir yüzeyden memnun kalmadım. Sonuç olarakta bir çok parçayı yedinden yapmak zorunda kaldım.

Erol abi sanada tavsiyem yol yakınken PU tutkaldan vazgeç abi , yada paslanmaz çivi veya vidalar edin zira benimde postalarım yerlerinde güzel güzel duruyorlardı ama dış kabuğu oturtmaya çalışırken bir kaçının yırtıldığını görünce hissettiklerimi anlatamam.
Okan Bey epey yol aldım bu noktadan sonra artık ölmemek olmaz :)

ehitay

ehitay

İç omurgaya uygun eğim (radius) verilebilmesi için 50X100X3mm kutu profil üzerine çektirilerek opere edildi.

ehitay

Türkçe tam anlamlı tercümesini bulamadım (chine log, shear clamp) uygulaması için faturaları açılmış postalar markalanan akslara monte edildi.

ehitay

Klavuz profil üzerine yerleştirilen iç omurga ve postalar.

ehitay

Ana konstrüksiyon şakül ve ölçü kontrolları yapıldıktan sonra (chine log, shear clamp) uygulamasına başlanacak, yine lamine edilmiş eğriler kullanılacak.

ehitay

Alıntı yapılan: ehitay - Aralık 12, 2013, 07:42:51 ÖS
Türkçe tam anlamlı tercümesini bulamadım (chine log, shear clamp) uygulaması için faturaları açılmış postalar markalanan akslara monte edildi.
Galvanizli ağaç vidaları (5X80mm) kullanıldığını eklemek isterim.