Havalar erken ısınacak dedim ama bir türlü ısınamadı. Yağmurlar da durup durup devam ediyor. Tekne açıkta olduğu için fazla birşey yapamıyorum. Sıcak olmadığı için epoksi işi yapamıyorum, falan...
Son birkaç gün biraz sıcak, biraz kuru olacak diye kolları sıvayıp açtım teknenin örtüsünü, başladım işe.
Daha önce lazerde kestiğim kanat profillerini ızgara şeklinde yapıştırdım. Altına6 mö, üstüne 4 mm kontrplak kaplama yapıp, epoksi elyaf yapacağım. Birresim ondan var. Kanat uzunluğu 150 cm, eni 40 cm. Bir kanatlık daha profil kestim. Aynı işler yapılacak. Dörtde salma var (iki sağ sol, iki de dümen). Onlar kısa olacak, 120 cm. Tamamıprofil olmasına gerek yok, suya girecek kısım 60 cm.
Daha çok katlanan kabin için çalıştım. Ölçüalma ve kaba inşaat denebilir. Katlanan kabin gövdeyi oluştıran dört ana panel, onları taşıyan iki hareketli iskelet, bir de vasisdas pencereden oluşuyot.
Panelleri önceden kesmiştim. Daha çnce dediğim gibi, iç taraflarını 2 kat 200 gr. Epoksi elyaf yaptım. Menteşelerini takıp yerlerine oturttum.
Hareketli iskelet dediğim, karbon borulatdan oluşan, trapez şekline iki ayrı destek. Kabin açıldığında bunlar içeriden taşıyıcı sütun ve kiriş olarak iş görüyor. Bunlar alt iki uçtan teknenin bordasına bağlı, ama dönebiliyor. Kabin kapalı iken bunlar yatay konumda ve güverte hizasında tekne içinde. Kabini açınca bunlar 90 derece dönüp dik duruma geliyor ve kabini ayakta tutacak şekilde güverteden yukarı doğru dışarı çıkmış gibi oluyor. Resimlerde görünce daha iyi anlayacaksınız.
Bir de en önde vasisdas pencere var. Bunun birinci görevi kabini çn uçta destwkşeyip açık durmasınayarfımcı olmak. İkinci görevi de pencere. Cam akrilik 5 mm. İki kat 6 mm kontrpşak arasıma sandwiç yaptım. Alttan menteşeli. Yukarı kaldırınca destek görevini yerine getiriyor.
Resimlerde epeyce aralık, açıklık, boşluk, yamukluk vs göreceksiniz. Menteşelerin olduğu katlanma kenarlatında boşluklar kaçınılmaz. Farklıkatlanmalar var, menteşenin tam çalışabilmesi için arada boşluk gerek. Panelleri boydan 6 cm fakan eninde pvc branda ile yapıştırıp, bu katlanma yerlerindeki boşlukları kapatacağım.
Pencere kenarlarınanyumuşak yastık gibi dolgu malzemesi koyup, pencere kapandığında contalanmış olmasını sağlayacağım. Gerekirse içeriden cırt bantlarla destekleyeceğim.
Karbon borular da yerlerine gelince tavan ve duvarda hazır bekleyen cırt bantlarla sabitlenecek.
Bu işleri yaptım, resimleri çektim. Arkadakiikinci karbon borununbepoksi yapıştırma işin yaptım, kabin panelleri açık durumda iken bulut geldi, tepeme dikildi.
Yağmaz bu diyorum ama, ya yağarsa.
Epoksi ıslak, paneller açık durumda, normal tam korumalı örtmeyi yapamadan, tekneyi orasından burasından örttüm.
Şimdi baktım. 4 kg / m2 yağmur yağmış. Bakalım, artık sabah göreceğim, vukuat var mı?