Gönderen Konu: 2024 Yılına Geri Işınlandık Malesef !  (Okunma sayısı 316 defa)

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
  • Ad Soyad: Volkan Aydın
  • Bulunduğu İl: Bursa
  • Doğum Yılı: 1991
  • Tekne Adı: Suerte Vogo
2024 Yılına Geri Işınlandık Malesef !
« : Kasım 05, 2025, 12:22:24 ÖÖ »

Sitede klasikleşen hosting kaynaklı sorunumuzu 20 gün sonunda nihayet çözüme ulaştırabildik ve skandallar sonrası en yakın yedeği bulup güç bela 2024 Yılı Aralık ayına siteyi geri döndürebildik. Yüzlerce konu ve ileti malesef kayboldu. Dijital dünyada hataların malesef affı olmuyor ve bu üzücü durum için tekrardan emek veren herkesten özür dileriz. Neyseki kör topal da olsa devam edebiliyoruz...
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!

khbilen

• İleri Rehber
  • Ad Soyad: Kadir Haldenbilen
  • Bulunduğu İl: Denizli / İzmir
  • Doğum Yılı: 1955
  • Tekne Adı: Albatros
Ynt: 2024 Yılına Geri Işınlandık Malesef !
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2025, 01:15:22 ÖÖ »
Tekrar geçmiş olsun. Eline sağlık.

Gençleşmiş olduk yani.

Eh, ben de tekneyi yeniden yapmaya başlarım.

Zaten çok ciddi birkaçbüyük değişiklik planladım ve başladım. Başkabir tekne gibi oldu. Yaniolacak.   ;)

khbilen

• İleri Rehber
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2025, 07:17:17 ÖÖ »
Bir ara geri yüklemeye çalıştığın back-up dosyanın adı 28 Ocak2025 diyor. Bu O mu, yoksa O geri yüklenemiyor mu?

sessizsakin

• Kıdemli Üye
  • İleri Rehber
  • *
  • Ad Soyad: Kadir
  • Bulunduğu İl: Varna
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2025, 08:06:50 ÖÖ »
Bu sitenin degeri her ne kadar degeri cok anlasilmiyor olsa da ulkemizin muasir medeniyetler seviyesine ulasmasinda kucuk ama onemli bir adim olarak goruyorum.
Amator denizcilik, hele ki sinirlarinin cogu deniz olan bir ulke icin bence cok degerli ve onemli.
Dolayisi ile yeniden online gormek guzel. Kayiplara uzulmeye cok gerek yok bence.

yk34

• Yeni Rehber
  • **
  • Ad Soyad: yusuf koçak
  • Bulunduğu İl: istanbul
  • Doğum Yılı: 1969
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2025, 10:32:21 ÖÖ »
Herkese selamlar.
Geçmiş oldu  ;D

eminuygarcelik

• Yeni Rehber
  • **
  • Ad Soyad: emin uygar çelik
  • Bulunduğu İl: balıkesir
  • Doğum Yılı: 1977
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2025, 02:07:36 ÖS »
Evet ışınlanalım iyi olur. çünkü 2024 de bu tekne metresi başına 15 bin lira harcı daha icat etmemişlerdi. ama hukuki olarak mücadelemi sürdürüyorum ve bu uygulamayı kökten kaldırtacağım inşallah şu an durum onu gösteriyor gibi

khbilen

• İleri Rehber
« Yanıtla #6 : Kasım 05, 2025, 06:28:24 ÖS »
Destek gerekiyorsa yanında / arkandayım. Sonra sıra bana gelecek.

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2025, 10:22:33 ÖS »
Evet ışınlanalım iyi olur. çünkü 2024 de bu tekne metresi başına 15 bin lira harcı daha icat etmemişlerdi. ama hukuki olarak mücadelemi sürdürüyorum ve bu uygulamayı kökten kaldırtacağım inşallah şu an durum onu gösteriyor gibi
Son durum nedir şuan ?
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2025, 10:22:59 ÖS »
Destek gerekiyorsa yanında / arkandayım. Sonra sıra bana gelecek.

Çok çok teşekkürler abi  <>
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2025, 10:23:45 ÖS »
Herkese selamlar.
Geçmiş oldu  ;D

Bununla geçti diyelim ama zorladı  ://
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

vlkanaydin

• Kurucu
  • Onursal Rehber
    • Denizrehberim Forumu
« Yanıtla #10 : Kasım 05, 2025, 10:37:46 ÖS »
Bu sitenin degeri her ne kadar degeri cok anlasilmiyor olsa da ulkemizin muasir medeniyetler seviyesine ulasmasinda kucuk ama onemli bir adim olarak goruyorum.
Amator denizcilik, hele ki sinirlarinin cogu deniz olan bir ulke icin bence cok degerli ve onemli.
Dolayisi ile yeniden online gormek guzel. Kayiplara uzulmeye cok gerek yok bence.

Daha önce kaybolan yazılarda geçmişti,ülkemiz adına çok çok farkli bir yerde olabilirdik. 2011 de bu siteyi kurdum. Kurmadan 1 sene de konuya ilgiliydim zaten. Genellikle yabancı forumlarda ve sitelerde takılıyor,plan arıyor ve tartışıyordum. Yani 2026 ya gireceğiz. Olmuş 15 sene. 15 senede neler gördüm,kimlerle tanıştım ,kimler geçti .. İş hayallerimdeki yere hiç gitmedi. Bunu ülkemiz açısından söylüyorum. O günden durum daha kötü. Ben part time çalışarak hem okul okuyup hem maçlara koşturup gelirimle tekne hayali kurdum ve iyi kötü tartışılır başardım. Şimdi bu insanlara tekne hayalini kurmayı unutturdular,bizlerede işletmesini imkansız hale getirdiler. İnsanlar yaklaşamaz oldu. Bu yeni nesille durum nerelere gidicek onu daha da merak ediyorum aslında. Durum çok çok vahim ve üzücü.

Bu forumda bundan 7-8 yıl önce giren çıkan yazan belli değildi. En az 10 tane devam eden projeden haberimiz olurdu.Şuan projeler parmakla gösterilcek sayıda. Bazıları durdu ve o haliyle satılıyor, bazıları çok çok zorlanarak ve mücadele ederek devam etmeye çalışıyor.

Site açısından da elimizden geldigi kadar burda kalacak hep bir insan bile yakalasak mutluluktur bizim için.
15 yıldan bu yana aynı hosting şirketiyle çalışıyorum. Ankara merkezli. Zaman zaman problemler yaşasakta 15 yilda bu hariç 1 tane ciddi durum yaşamıştık onada yapcak birşey yoktu. Harddiskler yanmıştı ve yine eski yedekleri yükledik.
Ama bu seferki bomba bir durum oldu. Yenileme zamanı geldiginde otomatik yenileme kapatılmış. Böyle olunca tarih doldugu gibi sistem kendini silmiş. Ve beni ödeme yapmayan olarak sistem suspended olarak kodlamış. Kendi e-ticaret sitelerimde aynı hosting üzerinde. Hesap suspended olunca tüm teknik mysql -php ayarlarini kapatmiş. Böyle olunca yedeği kursakta site php ve mysql ayarsızlıklarından yayına alınamıyor. Onların sisteminde 2023 yedekleri var. Benim sistemimde 28-01.2025 yedeği var bulabildiğimiz sağlıklı çalışan. Tüm hesapları sildik,başka sunucuya taşındık. Sıfır sistem ayarları ile yeniden kurulum yaptık ve nihayetinde açabildik.
Siteyi kurmak ve yayında almak yedekten 1 saatte hallolan bir iş ama günlerimizi problemi bulabilmek aldı.
Velhasıl buda teknik açıklaması oldu. Bununla geçmiş olsun diyelim tekrardan.
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

sessizsakin

• Kıdemli Üye
  • İleri Rehber
  • *
« Yanıtla #11 : Kasım 06, 2025, 10:21:56 ÖÖ »
Atalarimizin gosterdigi irade karsisinda bu topraklari askerle somuremeyeceklerini anlayan somurgeci guclerle mucadelemiz daha uzun. Atalarimizin fiziken yaptiklari muazzam derecede zor olsa da fiilen yapacaklari belliydi.

Biz de su an en az onlar kadar, hatta belki daha cetin bir savasin icindeyiz. Psikolojik ve ekonomik olarak tuketilmeye calisiyoruz ve bunlar olurken de topraklarimiz, insanimiz madenlerimiz somuruluyor...

Dolayisi ile irademizi saglam tutmak ve istikrarli bir sekilde yaptiklarimoz ve yapacaklarimizda israrci olmamiz gerek.

Psikolojik olarak yelkenleri suya indirdigimiz gun, oteki tarafta kanini canini vermis   atalarimizin karsisina cikamayiz.

Bu siteye yazan sadece bir kisi bile olsa, bu bizim icin kazanilmis kucuk bir zafer :)

eminuygarcelik

• Yeni Rehber
  • **

eminuygarcelik

• Yeni Rehber
  • **
« Yanıtla #13 : Kasım 06, 2025, 10:48:54 ÖÖ »
Bir güzel haber daha
Kocaeli 2. İdare Mahkemesi 2025/.... E: sayılı dosya;
Davacı: XXX XXX
Davalı :1-Kocaeli Bölge Liman Başkanlığı
a. 2-Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı
2. Konu :19.09.2024 tarihli tarife gereği ödenen 72.600 TL tutarındaki denetim bedelinin iptali ve iadesi istemidir
Sonuç ;Mahkemece yapılan yargılama neticesinde işlemin iptaline, ödenen 72.600 TL'nın ödeme tarihinden itibaren faizi ile birlikte davacıya iadesine karar verilmiştir.
Kocaeli'de bir arkadaşımızın açmış olduğu dava neticesinde mahkeme tarafından bu arkadaşımızın ödediği bedelin iadesine karar verildi 

sessizsakin

• Kıdemli Üye
  • İleri Rehber
  • *
« Yanıtla #14 : Kasım 06, 2025, 10:59:44 ÖÖ »
Bir güzel haber daha
Kocaeli 2. İdare Mahkemesi 2025/.... E: sayılı dosya;
Davacı: XXX XXX
Davalı :1-Kocaeli Bölge Liman Başkanlığı
a. 2-Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı
2. Konu :19.09.2024 tarihli tarife gereği ödenen 72.600 TL tutarındaki denetim bedelinin iptali ve iadesi istemidir
Sonuç ;Mahkemece yapılan yargılama neticesinde işlemin iptaline, ödenen 72.600 TL'nın ödeme tarihinden itibaren faizi ile birlikte davacıya iadesine karar verilmiştir.
Kocaeli'de bir arkadaşımızın açmış olduğu dava neticesinde mahkeme tarafından bu arkadaşımızın ödediği bedelin iadesine karar verildi

Pek guzel bir haber.
Hukuk islerinden anlamam. Ama emsal gostermek gibi seylerle diger arkadaslar cok daha kolay islemlerini halledebilir zannimca. Bu gibi sebeplerden bu tarz dava sonuclarini sitede filan bir yere sabitlemek pratik olabilir.