Şu tekne yapımında hiç bir olayı çözemediğim olmadı,pes etmedim hiç ama bu direk beni pes ettiriyor

En az 3 aydir ara ara uğrasiyorum. Bir türlü doğru düzgün ayarlayamadım.
Acaba yapısal bir hatamı yaptım diye kendi mi sorgulamay başladım. Heryeri de ölçüyorum ölçüler tam birebir planda ki gibi cıkıyor.
Direk boyunun plandaki gibi olmaması çok canımı yaktı

7,35 direk kullanıyorum. Diregin güverteye bastıgı yerdendir diyordum orasınıda düzeltmiştim yaz bası. Direk ne yaparsam yapayım fark edilecek şekilde arkaya yatık oluyor.
Matematiğimde fena değildir kendimde hesapladım,solidworksede hesaplattım.
Mesela baş ıstralya için konuşalım;
Direğim 7.35.
a2+b2=c2 formulunu kullanarak dik üçgen formundan baş ıstralyayı bulayım diyorum.
Direk 7.35 + bastığı taban 4cm+ 35 cm daha aşagiya inmesi gerekiyor dik açı olması icin. Yani toplam 7.74 üçgenin dik kenarı.
Sonrasında direk ile baş ıstralyanın takılacagı yeri ölçüyorum 2.60,5 cıkıyor. Bugün ölçtüm daha . Planda da tam olarak 2.60 zaten ölçü.
7.74 (karesi) + 2.60 (karesi) = ıstralta telinin uzunluğunu vermesi gerekiyor oda = 8.16 çıkıyor.
Ama gelelim pratiğe 8.16 yaptığım zaman direk baş kısma doğru C şeklinde eğim alıyor. E öyle olunca çarmıhlardan hiç birşey ayarlayamıyorum.
Baş ıstralyayı 8.30 lara kadar getirince de bu sefer yan carmıhlar ayarlanıyor ancak direk çok aşırı geriye yatmış oluyor.
Nerede hata yapıyorum bilemiyorum.
Arada matematik hocama da küfür sıkıştırıyorum affetsin beni

Armam kesirli arma.
Ama baş ıstralyamı direk tepesine bağladım. Gerdirme yapmıyorum sadece ölçü görevi görüyor. Burda mı hata yaptım acaba ?
Veya gurcatalarımın açısınımı ayarlayamadım. Planda yukarı dogru 77 derecelik bir açı var.
Yada direk dibini mi yine tam ayarlayamadım. Yada direk dibinde diregi sabitleyen iki civatam var bunların birini çıkarmam mı gerekicek.
Profesyonel yardım almayı ciddi ciddi düsünmeye başladım artık

Nerdeyse 2 aydır beceremedim ayarlamayı.

Fotolardaki soldaki küçümen direk benimki. Zaten yan komşumun direği ile hizalandığında belli oluyor eğiklık. Yakindan daha da net.
Velhasıl çıkmazlardayım..Direğin dikliğini veya normal sartlarda dikligine yakın halini saglayamiyorum.
Hesapladigim ölcü ile Carmihlardan ayar yapmaya basladigim anda diregin ortasını kıca dogru cekiyorlar. Direk bel veriyor. Bas istralyayi boslayınca bu sefer direk arkaya cok yatıyor..
Nerde hata var bulamıyorum ve bu durum çok canımı sıkıyor..