Trıhandil sevdalısı bir abimizin başka bir forumdaki beğendiğim yazısından izni olursa alıntı yapacağımı söylemiştim. Buyrun.

Tırhandil'e sahip olmak başka bir şey Tırhandili sevmek Başka bir şey eğer ki Tırhandil almayı düşünen varsa öncelikle tırhandili olan dostlar edinsin ve denize tırhandille bol bol çıksın .
Artıları ve eksileri ile tekneyi iyi tanısın ondan sonra karar versin . Yok illede bir tırhandilim olsun diye bir tırhandil almasın sonra bu yol yapmıyor bunun kamarası dar ,küçük geldi bize demesin
Tırhandilci olmak karaya aldığınızda başlar denizde seyir bile farklıdır ....
Karada diğer teknelerden fazla masraflıdır (cila yapmayı bilirseniz iş kolaylaşır )
Denizde ise formuna göre yol yapar yada yapmaz . Ancak reisini hiç yormaz çoook güvenli bir teknedir . Ege sularının en stabil teknesidir. Yunan adalarına gidenler balıkçı teknelerinin hep tırhandil olduğunu görmüşlerdir.
Yeni sipariş verecekseniz orta postasını koyabilecek bir usta bulun boy olarak da 7 - 8.5 mt
bana göre en iyi boydur . Bu boyu geçince formu bozuluyor Tırhandilin. Kabalaşıyor ve hantallaşıyor... Tüm şirinliği kaçıyor ...
Yelkene gelsin istiyorsanız kıçı fazla kepçe olursa su tutar yol yapmaz baş ise olabildiğince dik olmalı ama gaga şekli önemli Direk cundasından bakıldığında küpeşteler eğer ki vasatta elips şeklini yitirip düzleşiyorsa tadı kaçıyor demek, Vasatına (genişliği) gelince malum 3/1 diye bir kural var ancak bu kural en az olarak düşünülsün derim Kendi adıma yani 7metre boya 3 mt en daha yakışır 8.5 boya da 3.75 - 4 mt çok iyi düşer kanısındayım ......
Siz beklentilerinizi yazın Tırhandil sahipleri eksilerini artılarını yazsın...
Ömer Kutay Korsanımın gönderdiği resimdeki mavi boyalı form bana göre (Kamara hariç) çok güzel...
Hemen hemen her denizcinin gönlünde yatan TIRHANDİL her denizcinin sahip olmayı göze alamadığı bir teknedir .
Gönül ister ki herkesin isteği istediği gibi olsun...
Tırhandil sahibi (Mümtaz Möröy)