herkese kolay gelsin, forumu tesadüfen bulup üye oldum.baştan sona yazılanları okudum.
yıllardır epoksi +elyaf ile fiber teknemi tamir eder veya altını üstünü sağlamlaştırır dururum.
faydalı olabilecek bazı düşüncelerimi sizlere aktarayım.
...2 kat ile 3 kat elyaf tabiki farklı sağlamlıkta olur. ancak burada önemli olan husus elyaf sarma işleminde arada
hava baloncuğu bırakmamak..bu baloncuklaın daha sonra patlatıp içini tekrar doldurmak gerekirli zahmetli iştir.
eğer gözden kaçırısan denizin ortasında tatsız süprizle karşılaşırsın.tekne su alabilir.elyaf serme işini düzgün yapasan çelikten sert bir yapı elde ederiz.
kuma karaya oturan tekne omurgasınaı 3 kat yapasın , omurga kenarlarını 2 kat yapasın.. bordaya tek kat cam elyafı yapsan yeterlidir.
...epoksinin donma başlangıcı yada jelleşmeye başlama süresi 20- 30 dakikadır.
eğer yarım saatte işini bitirmezsen elinde donmuş epoksi ile kalırsın onu çözmek mümkün değildir.

en iyisi bu işi ilkbaharda sabah serinde yapmaktır. yazın güneşte yapasan epoksi 15 dakikada bile donabilir.sertleşir helva gibi olur.
... epoksi bir şekilde teknenin sağına soluna bulaşır saha sonra çıkarmak mümkün değildir.. sağı solu iyice naylonlamak lazımdır..
west marin epoksi kullandım, daha sonra şimdilerde teknomarin marka kullanıyorum kiloluk tenekeleri 30 tl idi.
kullanılacak miktarı bilme birazda göz kararı oluyor. yaptıkca gidecek miktarı kendin tahmin edersin.
elyafa serme yapacaksan fazla gider , dolgu işi yapacaksan mikro fiberle epoksiyi doyurursun macun gibi olur. tasarruf edersin.laminat yapıştırmada gene mikrofiberle doyurursun az gider.
boya rulosu kullanırsan gene israf edersin, epoksi rulosu kullanmanızı tavsiye ederim bu rulo metalden dönen bir rulodur.yani sünger olan yerde döner metal vardır. dolayısıyla süngerin emdiği miktardan tasarruf etmiş olursun .. bu ruloları karaköyde satıyorlar. tuzladada görmüştüm.. tekar tekrar kullanabiliyoprum..
hepinize kolay gelsin...