Kendi Tekneni Kendin Yap > Plan Okuma

Ofset Tablosu Nedir? Ne İşe Yarar?

<< < (6/16) > >>

serkanavci:
İnternette pdf'ten dwg'ye çeviri programları var ama demo sürümleri olduğundan çok güzel sonuçlar vermiyor. İyi sonuç verenleri ise pahalı. Aldığına değmez Osman kardeş. Ama her türlü ozalitçi senin işini çözer. Sen ona ölçeği söyle. O çıkartırken istediğin boyuta getirir.

vlkanaydin:
Pdf yi büyütmek ölçü konusunda sıkıntı yaratır düşüncesindeyim ben. Programlarda sağlıklı çevirirmi ondada şüphelerim var. Çünkü pdf formatı ile autocad formatı çok farklı.

Autocad de birimler pdf de resimler mevcut.

osmanuysal:

--- Alıntı yapılan: vlkanaydin - Ocak 21, 2013, 09:59:20 ÖS ---Pdf yi büyütmek ölçü konusunda sıkıntı yaratır düşüncesindeyim ben. Programlarda sağlıklı çevirirmi ondada şüphelerim var. Çünkü pdf formatı ile autocad formatı çok farklı.

--- Alıntı sonu ---

Volkan bende öyle düşündümde , o zaman bu planların yanındaki ölçekler ne işe yarıyorki dediler bana bu gün...

serkanavci:
Pdf'i çevirdiğinde ölçüler ilk başta tutmuyor. Ama ölçüsünü bildiğin bir yeri ölçerek pdf'i büyüteceğin ölçek ortaya çıkıyor. Dwg'deki her yeride seçerek ölçeklendir dediğinde gerçek boyutlara geliyor.

Pdf'teki ölçü konusunun sıkıntı yaratacağında sana katılıyorum. Çünkü pdf formatında ölçüleri pdf dosyasına sığsın diye uzatıp kısaltabiliyorlar.

vlkanaydin:

--- Alıntı yapılan: osmanuysal - Ocak 21, 2013, 10:02:14 ÖS ---
--- Alıntı yapılan: vlkanaydin - Ocak 21, 2013, 09:59:20 ÖS ---Pdf yi büyütmek ölçü konusunda sıkıntı yaratır düşüncesindeyim ben. Programlarda sağlıklı çevirirmi ondada şüphelerim var. Çünkü pdf formatı ile autocad formatı çok farklı.

--- Alıntı sonu ---

Volkan bende öyle düşündümde , o zaman bu planların yanındaki ölçekler ne işe yarıyorki dediler bana bu gün...

--- Alıntı sonu ---

Ee abi ölçek belirtmek zorundaki. Mesela atlaslarda,haritalardada ölçek mevcut olur. Ama sistem onu direk algılayıp büyütemez diye düşünüyorum. Yanı resimden sayısal birim çıkaramaz. Atıyorumki pdf de üçgenin bir kenarı 10 cm dir bu 1/10 ölçekle çizilmiştir. Bunun 1:1 ölçeklisi 100 birim olması gerekir ama resimde birim girilmediği için bunu algılayamaz bence. Algılasa bile cm sel bazda hatalar oluşur. Autocad gibi sağlıklı olmaz. Ölçülere göre yeniden çizim yapmak bence en güzeli olur. Hıı illa gerçekte değilde autocadde cizdirebilirsin.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git