Denizrehberim Forumu
Denizrehberim Eğitim Merkezi => Deniz Üzerinde Yaşam => Denizcinin Yemekleri => Konuyu başlatan: vlkanaydin - Mart 20, 2012, 09:11:56 ÖS
-
(http://www.mezetarifleri.net/resimlitarif/dosyalar/hibes.jpg)
Antalya yöresi mezesi olan hibeş acımsı tadıyla karşılıyor sizi..
Malzemeler;
2 çay kaşığı acı pul biber
2 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kimyon
3 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
2 limon (suyu çıkartılacak)
Yapılışı;
Srmısakları dövün.Ardından tahin sarmısak kimyon biberi bir kaseye koyup karıtırın.Üzerine yavaşça limon suyu ve zaytinyağı ekleyin.Tuzu servis yapacağınızda ekleyin aksi halde sertleşir.Yanında turşu ile servis edilmesinide tavsiye edebiliriz
Afiyet olsun