Denizrehberim Eğitim Merkezi > Teknede Zor Anlar

Suda Kurtarma

(1/1)

vlkanaydin:
Su kurtarması denilince akla ilk olarak denizde yaşanan kazalar veya boğulma olayları gelir. Oysa su kurtarması yapılabilecek alanların sayısı denizle sınırlı değildir. Sel baskınları, dere ve nehir taşkınları, rafting kazaları, kuyuya düşen birini kurtarma tamamen su kurtarması kapsamına girer.

İlkyardımın tüm temel kuralları, su kurtarması için de geçerlidir. Ancak deniz, havuz veya nehirde ortam karaya oranla tamamen farklıdır. O nedenle kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bazı ek kurallar söz konusudur.
a) Can yeleğiniz yoksa,
b) Sizi kıyıya, dolayısıyla yaşama bağlayan bir ip mevcut değilse,
c) Böyle bir kurtarma için gerekli bilgiye, güce, eğitime, deneyime ve kondisyona sahip değilseniz,

Boyu aşan sularda kesinlikle kurtarmaya kalkışmayın!
Bir ilkyardımcı şartlar olgunlaşmadan kahramanlık gösterisi yapmamalıdır.

Özellikle Karadeniz?in Şile kıyılarında hemen her yaz aynı aileden 3-4 kişinin boğularak can vermesi buna çarpıcı bir örnektir. Boğulan babasına yardıma giden ağabey, onu kurtarmaya koşan kardeş, belki abla, onları da kurtarmaya giden annenin aynı olayda yaşamlarını kaybetmesinin tek nedeni budur.
Kurallara uymamak!

TurkSailden Yararlanılmıştır.

celenoglu:
Teknede iken suda adam kurtarmanın birinci kuralı suya girmemektir. Suya indirilen her adam kurtarılacak ikinci bir kişi olarak yorumlanmalıdır. tüm kurtarma işlemi tekne ile yapılmalıdır.

vlkanaydin:
Biz Türk Milleti olarak biraz cengaver bir toplumuz bu uyarılara dikkat etmemiz gerekir.Tabikide en acil durumlarda,suya girilmesi gereken durumlarda girilmelidir şahsi fikrim ancak çoğunlukla bencede suya girilmemelidir.
Ancak o zaman bunu kendimize anlatmak çok zor olur hele birde suya düşen ........ :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

Tam sürüme git