Denizrehberim Eğitim Merkezi > Demirleme
6.5 Metre Tekne İçin Doğru Çapa Kombinasyonu ?
KARANLIK:
Evet. çapa, fırdöndü (krom), zincir, halat. Halatın diğer ucu zincirliğe bağlı olsun.
vlkanaydin:
--- Alıntı yapılan: KARANLIK - Mart 24, 2017, 10:20:57 ÖS ---Evet. çapa, fırdöndü (krom), zincir, halat. Halatın diğer ucu zincirliğe bağlı olsun.
--- Alıntı sonu ---
Zincirin kalinlik ölçusu ne kullandin abi?
servet:
--- Alıntı yapılan: KARANLIK - Mart 24, 2017, 09:57:57 ÖS ---100 m. Ne ki, 30 - 40 m. Demir atsan zaten o kadara yakın kalama verirsin. Ben bu derinliklere demir atıyorum. Zincirlik okadar aldı, yoksa 200 m. halat alacaktım. 60 - 70 m. Derinlik olan yerler var.
--- Alıntı sonu ---
İbocan ne işin var 60-70 metre derinlikte?? bel fıtıgı olursun capayı çekerken :).
çapanın en iyi tuttugu derinligin 3-5 metre arası oldugu söyleniyor..
sizin teknelerin draftı cok degil zaten,geceleyecekseniz 4-5 metre derinligi olan yerlerde konaklayın..
tekne boyunun 2 katı zincir,50-60 metre de halat yeter sizin teknelere..
servet:
--- Alıntı yapılan: vlkanaydin - Mart 24, 2017, 10:50:53 ÖS ---
--- Alıntı yapılan: KARANLIK - Mart 24, 2017, 10:20:57 ÖS ---Evet. çapa, fırdöndü (krom), zincir, halat. Halatın diğer ucu zincirliğe bağlı olsun.
--- Alıntı sonu ---
--- Alıntı sonu ---
8 lik zincir yeterde artar volkan..halat olarakta 3 kollu polyester halatlardan al..demirleme ve baglanmada onlar kullanılıyor..
vlkanaydin:
--- Alıntı yapılan: servet - Mart 24, 2017, 10:58:04 ÖS ---
--- Alıntı yapılan: vlkanaydin - Mart 24, 2017, 10:50:53 ÖS ---
--- Alıntı sonu ---
--- Alıntı sonu ---
8 lik zincir yeterde artar volkan..halat olarakta 3 kollu polyester halatlardan al..demirleme ve baglanmada onlar kullanılıyor..
--- Alıntı sonu ---
Evet abi bende kaya halatın pdf sini indirdim onu okudum onda da 3 kolu oneriyor hep baglanma icin ama tabi butcede onemli faktör ikisinin arasini bulucaz artik :(
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git