Kendi Tekneni Kendin Yap > Plan Okuma

Ofset Tablosu Nedir? Ne İşe Yarar?

<< < (3/16) > >>

inalefe:
ben basit bir plandan 4 m kayık yapmak istiyorum ama plandaki ölçüleri anlamıyorum cm ye nasıl çeviririm ..  DuckSkiff tekne planı var çok basit ama ölçüleri çözemedim .yardımcı olur musunuz ??  her çizgi arası kaç cm

KARANLIK:
    Yazılı ölçüler inç sistem üzerinden verilmiş, örneklersek 4'15'' = 4 ayak- 15 inç'tir. bunu metrik sisteme çevirirsek; (4 X 304,8) + (15 x 25,4) = 1600,2 mm yapar. Buda = 160 cm dir.
   1' (1 ayak) = 304,8 mm
   1'' (1 inç)    =  25,4 mm dir.
    Bu ölçülere göre her karenin kaç mm olduğunu hesaplayarak kotrplak üzerine kareler çizip şekilleri çizebilirsiniz. Kolay gelsin. 

msceylan:
Kareler 6'şar inç 6'şar inç büyüyor ( 15,24 cmX 15, 24 cm)
ya da yarım feet yarım feet diyebiliriz

12 inç= 1 feet eder

bekci:
Teşekkürler çok yararlı oldu. Sonunda çözebildim bu sayıları bende mantık yürüterek posta ve suhattı hesapları yapıyordum cuk oturdu yani ;)

define34:

--- Alıntı yapılan: classicboats- M.Cem GÜR - Şubat 29, 2012, 04:53:47 ÖS ---Offset Tablosunun ne olduğunu anlatan 2 resim aşağıdadır.

Uploaded with ImageShack.us

Aşağıdaki resimde "Salaya çıkartma" yöntemi görülüyor.

Uploaded with ImageShack.us

--- Alıntı sonu ---

tabloda verilen (1-4-7) 'ye karşılık olarak 1'+4"+7/8 
                         (1-6-6)'ye karşılık olarak 1'+6"+6/8  verilmiş  benim anlayamadıgım sondaki degerlerin 7 ve 6 'nın
                                                                                  7/8 ve 6/8 olarak degiştigi bu ölçü biriminde 7/8 ve 6/8 degerleri
                                                                                  dışında mesela 7/16 veya 6/4 degerleride olabilir

yardımcı olabilecek biri varsa cok sevinirim

saygılar..

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git